OVO JE ZA MINISTRA 'NORMALNO'

VELEDROGERIJE ZBOG DUGA TUŽILE 20 BOLNICA Nekim je dijelom prekinuta ispostava lijekova, a vinkovačkoj bolnici blokiran je račun

Milan Kujundžić
 Bruno Konjevic / CROPIX

Veledrogerije su ostvarile svoje prijetnje i do sada tužile 20 bolnica, piše Dnevnik.hr. Nekim je bolnicama dijelom prekinuta ispostava lijekova, a vinkovačkoj bolnici blokiran je račun.

Iz veledrogerija tvrde kako su bili na jednom sastanku u Vladi Republike Hrvatske, ali i da od tog dana do danas nije bilo nikakvih kontakata. Kažu i da su se obratili Europskoj komisiji.

Dug prema veledrogerijama iznosi tri i pol milijarde kuna. Za ministra zdravstva Milana Kujundžića ovaj je scenarij nešto normalno. ''I to je nešto što je normalno, da onaj kojem se duguje traži svoje novce. Razgovaram, mislim da sam i prije dva-tri dana razgovarao s gospodinom Majetićem iz HUP-a. Uistinu nema razloga ne razgovarati, dogovarati se i tražiti rješenje'', rekao je Kujundžić.

Jasmin Herceg iz Udruženja veledrogerija kaže da postoji opasnost da veledrogerije neće moći platiti svojim dobavljačima, pa će ostati bez robe.

''Minimum da možemo nastaviti fukncionirati jest da nam Vlada isplati pola milijarde kuna u ovom trenutku. U opasnosti smo da nećemo moći plaćati obveze prema dobavljačima, što znači da će nam uskratiti robu, a onda to automatski znači da pacijenti građani Republike Hrvatske, a i turisti sada, neće moći dobiti potrebnu terapiju'', rekao je Herceg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:13