NATJECANJE U RUSIJI

VELIK USPJEH MLADIH HRVATSKIH ROBOTIČARA U konkurenciji od 1200 mladih osvojili su nekoliko prvih mjesta!

 CROPIX

Na 5. međunarodnom robotičkom natjecanju "RoboFinist" koje se 6. i 7. listopada održalo u Sankt Peterburgu mladi hrvatski robotičari zabilježili su velik uspjeh te nekoliko prvih mjesta u konkurenciji od 1200 mladih robotičara iz Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Brazila, Turske i Njemačke.

Za Hrvatsku se natjecalo ukupno osam ekipa u raznim kategorijama, a prva mjesta osvojile su ekipa FESB Soccer: Darijan Gudelj, Alan Sladojević, Paško Zekić i Antonio Nikolić s mentorom Tonijem Jagnjićem u kategoriji SOCCER LIGHT WEIGHT, zatim ekipa Gebruder Weiss CRObot: Marko Pongrac i Jura Kolarić s mentorom Ivicom Kolarićem u kategoriji RESCUE MAZE i u kategoriji ONSTAGE - SUPERTIMOVI ekipa CroBlueAdriatic: Frane Radić, Mia Pivčević, Nicol Lovrić, Lucija Ivičić i Ante Kraljević s mentoricama Lucija Špacal i Ana Bodlović .

Druga mjesta su osvojili u kategoriji SOCCER OPEN ekipa CROBIH Soccer team: Andrija Adamović i Adi Jusupović s mentorom Ivicom Kolarićem u kategoriji RESCUE LINE ekipa RoboOtočac: Mihovil Bičanić, Marija Orešković i David Kolak s mentorom Igorom Naprtom.

Treća mjesta su osvojili u kategoriji RESCUE LINE ekipa BoDo CRO team: Borut Patčev i Domagoj Antičić s mentorom Ivicom Kolarićem, u kategoriji ON STAGE ekipa CroBlueAdriatic: Frane Radić, Mia Pivčević, Nicol Lovrić, Lucija Ivičić i Ante Kraljević s mentoricama Lucijom Špacal i Anom Bodlović.

Svake godine konkurencija na robotičkim natjecanjima je sve brojnija i jača, ali kontinuiranim radom uz vodstvo vrhunskih mentora mladi hrvatski robotičari ponovo pokazuju da im je mjesto u vrhu edukativne robotike, izvijestili su iz Hrvatskog robotičkog saveza te naglasili da izdvajaju značajna sredstava za odlazak najdarovitijih na međunarodna natjecanja kako bi potaknuli što više raznih subjekata za pomoć u realizaciji takvih programa.

Uspjeh u Rusiji ujedno je i odlična najava za otvoreno prvenstvo Hrvatske RoboCup Junior Zagreb 2018. koje će se održati 24. i 25. studenog u Osnovnoj školi Mate Lovraka iz Zagreba, poručuju iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:34