ČUDO U GLAVICAMA

VELIKA KOALICIJA HDZ-a i SDP-a U MILANOVIĆEVOM SELU Šef sinjskog SDP-a: 'Mladi gospodin iz HDZ-a je fakultetski obrazovan, ima želju i volju...'

 Jakov Prkić / CROPIX

Velika koalicija, o kojoj se toliko priča u javnosti, ovog je tjedna “sklopljena” u selu Glavice kraj Sinja, odakle porijeklo vuče bivši premijer i šef SDP-a Zoran Milanović, sada predsjednički kandidat najveće oporbene stranke.

Vijeće mjesnog odbora Glavice, naime, iz trećeg je pokušaja konstituirano i to tako da je za predsjednika izabran HDZ-ovac Toni Jurić-Šolto, uz jedan odlučujući glas SDP-ova vijećnika Petra Ljubičića.

HDZ je na mjesnim izborima osvojio četiri mjesta, Most tri, a SDP dva. U prva dva pokušaja vijećnici se nikako nisu mogli dogovoriti tko će biti predsjednik Vijeća mjesnog odbora najvećeg sela u Cetinskoj krajini koje broji nešto manje od 4000 stanovnika, sastali su se i treći, zadnji put prije prijevremenih izbora, no sjednica je bila prekinuta zbog nedostatka kvoruma. I kada su već svi mislili da će u Glavicama stanovnici morati ponovno na mjesne izbore, nakon četiri dana, u utorak je sjednica nastavljena. Za izbor HDZ-ovca za predsjednika glasali su svi njihovi vijećnici i jedan SDP-ovac, dok je drugi SDP-ovac bio suzdržan, kao i jedina vijećnica Mosta koja se pojavila na sjednici. Ostala dva mostovca nisu se ni ovaj put pojavila.

- Jedan naš vijećnik je na sezonskom radu na Hvaru, a drugi, koji je bio nositelj liste, već na sjednici koja je bila prekinuta vidio da se tu igraju neke igrice i rekao mi je da ne želi sudjelovati u tome. HDZ i SDP zajedno imaju kvorum, tako da naše prisustvo nije bilo presudno - pojašnjava Miro Bulj.

Dodaje kako je očito riječ o generalnoj probi za veliku koaliciju na nacionalnoj razini.

No, predsjednik sinjskog SDP-a Nikola Vučković kaže kako nije riječ ni o kakvoj velikoj koaliciji, da su svojim vijećnicima rekli da postupaju kako žele te da nisu potpisali nikakav sporazum s HDZ-om niti su tražili potpredsjedničko ili bilo koje drugo mjesto.

- Gradski je odbor donio odluku da vijećnici postupe u najboljem interesu za njihov mjesni odbor i stanovnike. Naš je vijećnik procijenio da je bolje dati podršku mladom gospodinu iz HDZ-a, s obzirom na to da su oni relativni pobjednici izbora, nego potrošiti novac na ponovljene izbore - rekao je Vučković te dodao:

- Nema govora o koaliciji. Htjeli smo samo da se Vijeće konstituira i da nastavimo raditi za dobrobit stanovnika. Kontaktirali smo i Most, ali od njih nismo dobili nikakav odgovor.

Kaže i da ga nitko iz središnjice nije zvao zbog suradnje s HDZ-om.

- Naš vijećnik je rekao da je taj mladi HDZ-ovac fakultetski obrazovan, da ima želju i volju raditi i podržao ga je jer ne žele trošiti vrijeme ni novac na nove izbore - pojašnjava šef sinjskog SDP-a.

Toni Jurić-Šolto, novi HDZ-ov predsjednik Vijeća mjesnog odbora Glavice, je pak izjavio:

- Nije bilo nikakve kupovine niti je riječ o koaliciji. Moglo bi se govoriti o suradnji, ako i o tome. Osobno nisam ni kontaktirao Ljubičića da nam da svoju ruku, to je bio njegov izbor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:52