IČIĆI

VELIKA PODRŠKA 'PLOVEĆOJ REDAKCIJI' JUTARNJEG LISTA Ministarstvo turizma: 'Vaša Nautička patrola je hvalevrijedna i korisna'

 
Zajednička fotografija cijele posade
 Matija Djanesic / CROPIX

Nautički turizam u Hrvatskoj visokovrijedan je turistički brend koji godišnje direktno generira oko milijardu eura. On je generator šire potrošnje u destinacijama, rekao je glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić u povodu početka Nautičke patrole Jutarnjeg lista u ACI-jevoj marini u Ičićima pokraj Opatije.

Bašić je pohvalio ovu “hvalevrijednu i zahtjevnu” akciju Jutarnjeg lista, ističući da Nautička patrola priskrbljuje puno korisnih povratnih informacija ne samo o kvaliteti marina, nego i o prostorima izvan marina.

Kreativnost

Glavni tajnik Ministarstva turizma rekao je da je, s ciljem podizanja kvalitete nautičkog turizma, važno poticati inovativnost i kreativnost, a kao jedan od važnih preduvjeta razvoja istaknuo je zakonsku regulativu te najavio da se iščekuje novi zakon o pomorskom dobru i putničkim lukama koji će unaprijediti poslovanje vezano i uz nautičare i uz kruzere.

Nautičku patrolu predstavio je glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić, koji je kazao da se radi o “plovećoj redakciji” koja već treću godinu zaredom obilazi jadranske nautičke destinacije.

- Našu nautičku posadu čini šest novinara i fotoreportera koji će ove godine do 18. kolovoza obići 34 marine, od čega 22 ACI-jeve i ostale privatne. U sklopu patrole anketirat ćemo više od 1200 nautičara. Oni će odgovarati na konkretan upitnik o zadovoljstvu uslugom u određenoj marini, i to ne samo kroz ono što spada u klasične tehničke usluge, nego i kroz sve ostalo što nautičare može zanimati - istaknuo je Ogurlić te dodao da se Nautička patrola odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.

- Hrvatska je danas najjača svjetska čarter-destinacija koja raste iz godine u godinu. Mi kao redakcija redovito izvještavamo i o kvaliteti ponude za nautičare i o svemu ostalome što se događa na Jadranu - rekao je Ogurlić.

Niz investicija

Početak Nautičke patrole poklopio se s proslavom 36. rođendana ACI-ja čiji je direktor Kristijan Pavić naglasio da je ova akcija Jutarnjeg lista toj kompaniji od izuzetnog značaja jer pruža uvid u to što njihovi klijenti trebaju i žele.

- Koliko god mi mislili da znamo i da imamo osjećaj što treba napraviti, uvijek je dobro čuti krajnje korisnike, njihovo razmišljanje o nama i kompletnom sustavu, o stvarima koje trebamo unaprijediti. S druge strane, to nam pruža i uvid kako stojimo u odnosu na konkurenciju - rekao je direktor ACI-ja.

Opatija, 010719.
Pocetak trece sezone Nauticke patrole Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: Goran Ogurlic, Kristijan Pavic, Ivo Basic i Ivan Gabric.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanesic / CROPIX
Goran Ogurlić, Kristijan Pavić, Ivo Bašić i Ivan Gabrić.

Pavić je izrazio zadovoljstvo početkom sezone koja je u sklopu očekivanog, iako su, kako je kazao, imali malih izazova što se tiče vremenskih prilika koje su definitivno utjecale na broj nautičara.

Što se tiče ACI-jevih investicija, Pavić je istaknuo nedavno otvorenje marine u Rovinju.

- To je najznačajniji projekt koji smo napravili u proteklom razdoblju. Napravili smo i cijeli niz manjih investicija po marinama kako bismo unaprijedili boravak nautičara. Idemo u rekonstrukciju, odnosno pregled svih sidrenih tijela sustava kako bismo osigurali neupitnost veza. Radimo i na kompletnoj rekonstrukciji marine u Puli i Korčuli. Nadamo se da ćemo u narednom razdoblju ishoditi građevinske dozvole te tijekom zime krenuti s tim projektima. U ovom trenutku u tijeku je natječaj za rekonstrukciju čarter-dijela marine u Splitu, tako da vjerujem da ćemo i s tim krenuti na zimu - rekao je Pavić.

Dobra promocija

Nautičku patrolu kao tehnološki partner podržava i A1 Hrvatska koja slavi 20. rođendan, a njihov direktor Ivan Gabrić je rekao da su ovakvi projekti dobra promocija Hrvatske kao turističke destinacije. U A1 Hrvatska ističu da su osigurali maksimalni kapacitet na najopterećenijim lokacijama u kontinentalnom dijelu Hrvatske te priobalnim turističkim destinacijama poput Zadra, Pule, Krka, Vodica, Tisna, Vira, Pirovca, Dubrovnika, Hvara i Rovinja.

- Zahvaljujući A1 mobilnoj mreži, iz skrivenih kutaka Jadrana pratit ćemo zanimljive, zabavne, opuštajuće prijenose uživo u panoramskih 360 stupnjeva i imati izvrstan mobilni signal gdje god se posada zatekne i bez obzira na vremenske okolnosti - izjavio je Ivan Gabrić.

Istaknuto je kako je A1 duž obale pojačao kapacitete s dosadašnje maksimalne brzine od 750 Mbit/s na 1,35 Gbit/s za mobilno surfanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:35