NEPOVOLJNI VREMENSKI UVJETI

VELIKA POTRAGA ZA JEDRILIČAREM Muškarac pao u more, a žena ostala sama na jedrilici koja pluta bez kontrole - traže ih helikopter i manji avion!

 Danijela Peracic / CROPIX

U splitskom je akvatoriju u tijeku potraga za nestalim hrvatskim državljaninom koji je nešto prije dojave u 16,45 sati pao s jedrilice hrvatske zastave u more pri pokušaju razvijanja jedra s obzirom da je pogonski stroj jedrilice havariran, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Informacije o događaju prikupljene su u komunikaciji s hrvatskom državljankom koja je ostala na havariranoj jedrilici, koja pluta bez nadzora, te se za njom također traga. U trenutku nesreće jedrilica se nalazila oko 7,5 nautičkih milja sjeverozapadno od otoka Visa.

Pomorska policija Split u potragu je angažirala jedno policijsko plovilo iz Visa koje obavlja potragu u suradnji sa plovilima LK Split.

Potraga uključuje i helikopter Obalne straže RH, kojim će se pokušati evakuacija osobe sa jedrilice, te zrakoplov tipa 'Pilatus'.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC-Rijeka) uputila je obavijest o trajanju potrage svim sudionicima u pomorskom prometu koji prolaze tim područjem nakon čega su se potrazi odazvali ribarski brod Marc i tanker Astella.

Vremenski uvjeti na moru su nepovoljni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:39