IZLAZAK NA TRŽIŠTE

VELIKA RASPRODAJA ZAGREBAČKOG GRADSKOG DIVA Prodaju se poslovne zgrade, velika zemljišta, hosteli, odmarališta od Lošinja do Kranjske Gore!

Traže se ponude i za zgradu Direkcije Holdinga u zagrebačkoj Vukovarskoj te asfaltna baza u Kutini, a ukupna vrijednost nekretnina je oko 2,5 mlrd. kuna

Odmarališta u Velom Lošinju, hosteli u Dugoj uvali, Skradinu, Skradu, na otoku Krku, kamp Veli Jože u Savudriji, pansion u Kranjskoj Gori, nekretnine na otoku Silbi, građevinska zemljišta i slobodni poslovni prostori na Žitnjaku, poljoprivredno zemljište nedaleko od Ikee pokraj Dugog Sela, asfaltna baza u Kutini, poslovni kompleks u strogom centru Zagreba i na zagrebačkoj Trešnjevci, pa čak i zgrada Direkcije u Vukovarskoj ulici samo su neke od nekretnina Zagrebačkog holdinga koje bi uskoro trebale krenuti u prodaju i iznajmljivanje zainteresiranim osobama.

Poziv zainteresiranima

Kakva će uistinu biti komercijalizacija vrijednih nekretnina Holdinga bit će poznato krajem ljeta jer tada istječe rok za neobvezujući javni poziv za iskazivanje interesa za bilo koju vrstu komercijalizacije nekretnina, koji je objavljen na internetskim stranicama tog komunalnog diva.

Svi zainteresirani, prema tekstu poziva, mogu iskazati zanimanje hoće li određenu nekretninu kupiti od Holdinga, unajmiti je, zatražiti pravo građenja ili ponuditi neki drugačiji oblik komercijalizacije, a ovisno o interesu potencijalnih ponuđača, Holding će ih pozvati da apliciraju na javnom natječaju.

Među nekretninama Holdinga, za koje su mediji 2013. pisali da se procjenjuju na 2,5 milijardi kuna, nalaze se odmarališta na Kvarneru i u Skradinu koja uglavnom koriste radnici komunalnog diva, ali i djeca za ljetne praznike. Te je hostele Holding više puta pokušao prodati, posebice prostor kampa Veli Jože koji je prije dvije i pol godine prodavao za oko 180 milijuna kuna. U Skradinu je hostel na vrlo atraktivnoj lokaciji - smješten je u staroj gradskoj jezgri, nedaleko od Nacionalnog parka Krka. Ima površinu od oko 800 četvornih metara.

Nova strategija

U Holdingu navode da je ovaj poziv prvi korak u novoj strategiji upravljanja nekretninama jer je namjera da se sve nekretnine koje ne služe za core business Holdinga iskoriste na tržištu.

Osim toga, za razliku od prethodnih godina kada se nudila samo pojedinačna imovina, ovo je prvi put da će se na tržištu naći sve Holdingove nekretnine.

- Ovaj javni poziv ima za svrhu ispitivanje tržišta o komercijalizaciji tih nekretnina i ne predstavlja obvezujuću ponudu za kupoprodaju, zakup i osnivanje prava građenja prema ponuđačima koji iskažu interes. Tim ispitivanjem saznat ćemo koje nekretnine imaju najviše potencijala i bit će uvrštene u strategiju upravljanja nekretninama, koja bi trebala biti gotova do kraja godine. Nakon toga vidjet ćemo koji je model komercijalizacije najbolji za Holding - objasnila je jučer Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga.

Prostori u centru

U ponudi je i oko 20 tisuća četvornih metara na otoku Silbi, koji su nekad bili u vlasništvu tvrtke Centar koja je, pak, bila u vlasništvu Zagrebačkog sportskog saveza. Od te tvrtke, koja je ugašena, Holding je kupio zemljište za oko deset milijuna kuna. Nudi se i Dječje odmaralište “Vladimir Nazor” u samom centru Kranjske Gore, udaljeno 400 metara od skijališta i s kapacitetom od 100 ležajeva, ali i hostel Jelen u Skradu, u Gorskom kotaru.

U ponudi su i poslovni kompleks od 6887 četvornih metara zemljišta na kojem je osam zgrada i dvorište, u samom centru Zagreba, na prostoru između Iblerova i Trga žrtava fašizma, kao i zgrada u kojoj je smještena Uprava Holdinga u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici.

LISTA NEKRETNINA NA PRODAJU

1. Odmaralište u Velom Lošinju (Villa Milda i Depadansa)

2. Hostel CVRČAK Duga Uvala

3. Hostel HALUGICE Punat

4. Hostel LODA Skradin

5. Hostel JELEN Skrad

6. Hostel Zlatokrila, Veli Lošinj

7. Kompleks Kamp Veli Jože u Savudriji

8. nekretnine u k.o. SILBA

9. Poslovna zgrada - Ulica Grada Vukovara 41, Zagreb

10. Poslovni kompleks Patčićkina 1b, Zagreb

11. Folnegovićeva 1, Zagreb

12. Oborovo

13. Baza Kutina, ASFALTNA BAZA KUTINA, Slavonska bb, Kutina

14. Mandićeva

15. Neizgrađeno građevinsko zemljište u Zagrebu, Žitnjak u blizini City Centra East

16. Nova cesta

17. Kranjska Gora, Borovška 48

18. slobodni prostori i zemljišta, Zagrebački velesajam

19. slobodni prostori i zemljišta, Robni terminali Zagreb

20. slobodni prostori i zemljišta na upravljanju podružnice ZET-a

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:25