POSLJEDNJA FAZA UREĐENJA

VELIKA REKONSTRUKCIJA SLAVONSKOG TURISTIČKOG BISERA Jako Andabak ruši velebno zdanje i gradi novi hotel za 10 milijuna eura

 
 CROPIX

Poznati hotelijer Jako Andabak puno se dvoumio oko toga hoće li rekonstruirati stari hotel Termia u sklopu Bizovačkih toplica ili sagraditi novi, no na kraju je prevagnulo ovo drugo.

Grandiozno i prilično nefunkcionalno zdanje, dakle, rušit će se do temelja, a na njegovu mjestu graditi novi, moderniji i funkcionalniji hotelski kompleks. Ta će investicija, poručuju iz tvrtke Bluesun hotels, iznositi oko 10 milijuna eura.

“Nakon detaljnih analiza i usporedbi troškova adaptacije postojećeg objekta ili rušenja i gradnje novog, podaci su pokazali da je druga opcija isplativija s obzirom na sadašnju iskoristivost zajedničkih prostora i smještajnog dijela. Trenutno se dovršava projekt za rušenje te se istovremeno radi projekt novog hotela”, doznajemo iz Bluesuna, u kojem napominju da Bizovačke toplice nisu dio koncerna Sunce, nego vlasništvo Jake Andabaka.

Autor grandioznog bizovačkog zdanja, hotela Termia, koji je zatvoren od siječnja ove godine, vukovarski je arhitekt postmodernog stila Milan Mitevski, koji ga je sagradio 1990.

Velebno zdanje

Termia je velebno zdanje koje svojim izgledom podsjeća na svojevrsnu mješavinu istočnjačkih toplica i vojne baze, s puno praznog prostora i sobama za posjetitelje koje zauzimaju samo 29 posto kapaciteta objekta.

U svojim najboljim danima, kada su Bizovačke toplice pucale po šavovima od posjetitelja, gostima su na raspolaganju bili biblioteka, nacionalni restoran sa 500 sjedećih mjesta, kuglana, bilijar te ostakljeni vidikovac na vrhu hotelskog amfiteatra s kojeg se pruža prekrasan pogled na slavonska polja.

Kako će točno izgledati budući hotel, još nije poznato, ali planirano je da u sklopu njega bude 160 smještajnih jedinica, dva restorana i wellness centar.

Bit će to, ujedno, posljednja faza uređenja topličkog kompleksa koji je Andabak kupio 2014. za 14 milijuna kuna. Odmah je osnovana tvrtka Sunčane toplice d.d., nakon čega se krenulo u prvu fazu uređenja, vrijednu 10 milijuna kuna, u sklopu koje je sagrađen najveći bazen s valovima u zemlji.

Druga faza

U drugoj fazi uređenja Andabak ulaže novih 22 milijuna kuna kako bi u Bizovcu sagradio novo lječilište s najmodernijom tehnologijom, a istodobno se u iznosu od 20 milijuna kuna obnavljaju i unutarnji bazeni, sportski tereni i okoliš, koji su otvoreni u kolovozu 2016. Bizovačke toplice trenutno tako imaju 11 bazena, od čega dva termalna za rehabilitaciju pacijenata, te 7 unutarnjih s vodenim atrakcijama i toboganom, ali i dva vanjska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 19:57