NOVA SMJENA

VELIKE PROMJENE NA HRT-u Siniša Kovačić diže kredit od 80 milijuna kuna, miče Mariju Nemčić, najavio otkaze među rukovodećim kadrom...

 Neja Markičević/EPH

Zbog osiguranja tekuće likvidnosti HRT će se morati kreditno zadužiti za oko 80 milijuna kuna, kazao je v. d. ravnatelj Siniša Kovačić obraćajući se jučer zaposlenicima koje je obavijestio da je na HRT-u u tijeku interna, vanjska, ali i državna revizija koja će posebnu pažnju obratiti na provedene postupke javne nabave. Kovačić je istaknuo da je pred HRT-om usvajanje godišnjeg poslovnog i financijskog plana, nastavak kolektivnih pregovora u dogovoru sa sindikatima, te optimizacija poslovanja. Najavio je nova zapošljavanja u programskom sektoru, ali i otpuštanja u rukovodećem sektoru.

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić smjenjuje i Mariju Nemčić s mjesta vršiteljice dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Produkcija. Nemčić će na toj poziciji naslijediti Sanja Ivančin, završena pravnica koja je od 1989. godine u radnom odnosu na Hrvatskoj radioteleviziji producent. Ivančin je radila na projektima poput showa “Jel me netko tražio”, Obiteljskom zabavniku, u dvije sezone serije “Smogovci”, Dori, “Kad zvoni”. Odradila je i pedesetak koncerata, na projektu “Opera pod zvijezdama” je od samog početka.

Radila je i na brojnim filmovima poput “Crvene prašine”, “Tu”, “Isprani” i “Što je muškarac bez brkova”. Na HRT-u nam nisu službeno potvrdili još jednu kadrovsku promjenu u nizu, tako da se ta potvrda očekuje tijekom ovih dana. Od svog dolaska na čelo javne radiotelevizije Siniša Kovačić smijenio je i postavio 30-ak novih ljudi.

Prije Nemčić, zadnja smjena bila je ona Borisa Sruka, a umjesto njega imenovao je Mislava Stipića na mjesto v. d. ravnatelja Poslovne jedinice Poslovanje. Isti dan postavljeni su i novi glavni urednici tri televizijska kanala.

Tajođer, Boris Kotarski imenovan za v.d. ravnatelja Poslovne jedinice Tehnologija jer je dosadašnjem ravnatelju Dušku Zimonji završio mandat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:10