NEKI SU SPAVALI, NEKI SU SE KUPALI

VELIKI FOTOIZVJEŠTAJ S PRVIH OVOGODIŠNJIH KUPANJA Ništa nije spriječilo one najhrabrije da ulazak u 2017. obilježe skokom u ne baš toplo more

 Nikša Stipaničev/Paun Paunović / Cropix

I dok su neki još spavali subokim snom, prvo jutro Nove 2017. godine neke je izmamilo na plažu. Premda temperature u Hrvatskoj nisu prelazile deset stupnjeva Celzijevih, ali se nisu ni spuštale ispod nule, to nije spriječilo one najhrabrije da isprobaju more ili rijeku.

Tradicionalno novogodišnje kupanje koje se na šibenskoj plaži Banj održava petu godinu za redom, prvog dana Nove godine privuklo je 21 kupača i kupačicu koji su se okupali na svega sedam stupnjeva Celzijevih, a potom su zaigrali i vaterpolo.

Drago Čulig novogodišnji 'kupanac' na Banju 'odradi' svake godine, a kako kaže hladnog mora se ne boji, strah ga je samo supruge.

"Inače sam iz Rasline, trenutno živim u Sloveniji, a zimsko kupanje mi nije novitet jer, dok sam ovdje, često se okupam na Jadriji. Ove godine je još dobro, 7 stupnjeva nije hladno, gore je bilo lani", kazao je Drago.

Uz kupače iz Šibenika i okolice na Banju su se u nedjelju okupali i gosti iz Njemačke.

Po iznimno lijepim vremenskim uvjetima i temperaturi zraka od 12 stupnjeva, na pulskom kupalištu Mornar četrdesetak kupača tradicionalnim je plivanjem i pjenušcem zaželjelo sugrađanima zdravu, sretnu i uspješnu godinu, a začetnici novogodišnjeg kupanja u Puli, Almi Šešliji sretan 86. rođendan.

Ove je godine bilo puno više mlađih kupača koji su se pridružili neobičnom obilježavanju ulaska u godinu.



"Volim plivati i kupati se u moru. More je hladno, ali je jako zabavno", kazao je osmogodišnji Roko kojemu je to bio treći put da se početkom godine okupao u moru.

I u Rapcu je, na plaži kraj svjetionika, zaplivalo u nedjelju tridesetak kupača.

Tradicionalni picigin odigrali su kupači na splitskim Bačvicama, a članovi društva nazvanog Lakoumni avanturisti upriličili su tradicionalne novogodišnje skokove u rijeku Cetinu i zaigrali picigin na prvi dan nove 2017. godine. Petar Stanić, Ivan Šarić, Ivan Rodić, Luka Jurić, Luka Tomić i Zdravko Rodić su šestorica najhrabrijih mještana koji su se okupali u Cetini čija je temperatura iznosila 3,5 stupnjeva C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:33