BROJNI ŠTANDOVI

VELIKI INTERES GRAĐANA I TURISTA Akcija 'Kupujmo hrvatsko' na Trgu bana Jelačića okupila gotovo 300 proizvođača

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u utorak i srijedu u okviru 22. izdanja akcije Hrvatske gospodarske komore (HGK) "Kupujmo hrvatsko" predstavlja se gotovo 300 hrvatskih proizvođača, čiji se proizvodi mogu kupiti po promotivnim cijenama.

Uz brojne štandove na kojima mogu kušati i kupiti brojne domaće kulinarske delicije iz svih hrvatskih krajeva, preko raznih rukotvorina, odjeće, igračaka, eko-kozmetike i drugih proizvoda, posjetitelje na zagrebačkom središnjem trgu očekuje i bogat zabavni te kulturni program.

Među izlagačima su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, braniteljske zadruge, mali proizvođači, ali i velike tvrtke poput Gavrilovića ili Podravke i sl.

Akcija je već prigodom otvorenja polučila velik interes građana i turista, koji kupuju i obilaze lijepo dizajnirane štandove.

Zagreb, 170919. 
Trg bana Jelacica.
Pocetak akcije Kupujmo hrvatsko, na kojoj svoje proizvode predstavlja vise od 260 izlagaca.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović na otvorenju je rekao da su proizvođači domaćih proizvoda, ali i kupci, čuvari domaće proizvodnje. Komora je akcijom "Kupujmo hrvatsko" uspjela probuditi svijest o tome koliko je važno kupovati kvalitetno i domaće, pa bilo to i malo skuplje, ocijenio je.

Odbio je prigovore o prikrivenom protekcionizmu koji su se, po njegovim riječima, pojavili prvih godina provedbe akcije.

- Nikoga ne diskriminiramo, nego promoviramo kvalitetne domaće proizvode - izjavio je Burilović i dodao kako su, zahvaljujući akciji "Kupujmo hrvatsko", domaći proizvodi postali brend.

- Čuvajmo radna mjesta, kupujmo hrvatsko! - poručio je Burilović.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet rekao je kako HGK-ova akcija omogućuje da hrvatski proizvodi, prije svega malih proizvođača, dopru do kupaca. Ustvrdio je da Grad čini sve kako bi pomogao opstanku malih proizvođača i obrtnika.

Zagreb, 170919. 
Trg bana Jelacica.
Pocetak akcije Kupujmo hrvatsko, na kojoj svoje proizvode predstavlja vise od 260 izlagaca.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

- Bez protekcionizma, trebamo voditi računa o onome što je naše - rekao je Prgomet.

HGK je s nacionalnom akcijom "Kupujmo hrvatsko" počela 1997. i njome promiče hrvatske kvalitetne proizvode, osobito nositelje znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta".

Cilj akcije jest osvijestiti važnost proizvodnje, ali i kupnje domaćih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i očuvanju nacionalnog identiteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:40