USPJEH RIJEČKOG ŠKVERA

VELIKI POSAO ZA HRVATSKO BRODOGRADILIŠTE Aluminijski katamaran Trenton, ogromna američka vojna tvrđava, dolazi na remont u Viktor Lenac

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.09.2017. u 14:17

140930-N-EW716-001
MOBILE, Ala. (Sept. 30, 2014) The future Military Sealift Command joint high-speed vessel USNS Trenton (JHSV 5) rolls out in preparation for launch at Austal USA shipyard. (U.S. Navy photo/Released)
U.S. Navy

Brodogradilište Viktor Lenac dobilo je novi posao za Američku ratnu mornaricu čiji bi logistički brod iz Šeste flote USNS Trenton početkom idućeg tjedna trebao stići na remont u uvalu Martinšćica.

USNS Trenton je logistički brod Šeste flote Američke ratne mornarice, aluminijski katamaran namijenjen za brze intervencije servisiranja američkih vojnih brodova na Mediteranu te za prijevoz ljudi i opreme. Na remontu bi trebao ostati do početka listopada, priopćilo je u subotu brodogradilište, napominjući kako je riječ o "blizancu" broda USNS Chocktaw County, koji je na remontu u Martinšćici bio krajem 2015.

Predsjednik Uprave Aljoša Pavelin smatra da je novi posao riječkoga škvera iznimno važan zbog kontinuiteta odnosa s Američkom ratnom mornaricom i jasna poruka tržištu o njegovoj snazi.

Sljedeći tjedan će na dokovima brodogradilišta biti privezana dva američka vojna broda, jer se u Martinšćici još nalazi zapovjedni brod Šeste flote Američke ratne mornarice USS Mount Whitney, na kojem se završava opsežan projekt remonta i preinake. Na brodu su ugovoreni dodatni radovi, pa će prihodi od modernizacije toga broda i najvažnijeg ovogodišnjeg posla porasti u odnosu na prvobitna očekivanja, naglašavaju iz kostrenskog brodogradilišta.

Također ističu kako u Viktoru Lencu uspješno rade i druge projekte te da se unatoč kratkom zatišju nastavlja pozitivni trend punih dokova iz prve polovice godine.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo