POLITIČKA PREVIRANJA

VELIKI POTRES MEĐU ČAČIĆEVIM REFORMISTIMA Deseci članova u stranačkoj bazi u Varaždinu prelaze u HNS: 'Prijete nam!'

Zagreb, 010410.Sjediste HNS-a, Radimir Cacic, intervju.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX

Predsjednik varaždinskog HNS-a i gradonačelnik Goran Habuš rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare da je nekoliko članova varaždinske Narodne stranke – reformista, među kojima i vijećnici u mjesnim odborima, napustilo tu stranku i priključilo se HNS-u te da će još pedesetak to učiniti idućih dana.

Dosadašnji predsjednik Reformista u 5. mjesnom odboru i član Vijeća tog mjesnog odbora Nenad Rožić potvrdio je da su on i, kako je rekao, još nekolicina prešli u HNS. Kao glavni razlog prelaska naveo je nezadovoljstvo jer se u u Reformistima, kako je rekao, nakon odličnih rezultata na izborima za mjesne odbore više nije radilo na projektima, već samo na sukobima s političkim suparnicima.

Imena onih koji prelaze u HNS Habuš nije želio iznositi jer su navodno izloženi velikom pritisku i prijetnjama unutar svoje stranke, ali je kazao da se radi o pedesetak ljudi, možda i više, i to iz 1., 4., 3. i 6. mjesnog odbora Varaždina.

Kako se neslužbeno se doznaje, zbog pritisaka i prijetnji neki od onih koju su prešli u HNS odustali su od dolaska na današnju konferenciju za novinare.

Prelazak iz Narodne stranke - reformista u HNS za Hinu je kasnije potvrdio predsjednik 1. mjesnog odbora Centar Robert Roth. Rekao je da je već podnio ostavku i da je novi član HNS-a, kao i još jedan vijećnik tog mjesnog odbora. Dodao je da se iz Narodne stranke - reformista u tom mjesnom odboru ispisalo dvadesetak članova, ali ne zna hoće li se priključiti HNS-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:19