BUKTINJA

VELIKI POŽAR IZMEĐU ŠIBENIKA I SKRADINA, NA TEREN POZVANA ČAK ČETIRI KANADERA Planulo na području Lozovca, vatru razbuktava snažan vjetar

 
 Marko Mušak

Nešto iza 13 sati izbio je šumski požar na području Lozovca, naselja između Šibenika i Skradina, točnije kod zaselaka Skočići i Bukići, doznaje Šibenski.hr u Centru 112.

Kako su izvijestili iz Centra, linija požara duga je između 300 i 400 metara, međutim budući da jako jugo raspiruje vatru, situacija se mijenja iz trenutka u trenutak.

Na terenu su trenutno 52 vatrogasca i 21 vozilo, a u pomoć su pozvana i četiri kanadera. Prema najavama, stiže još zemaljskih snaga.

U ovom trenutku kuće nisu ugrožene, ali zbog jakog vjetra nije isključena ni ta mogućnost. Evakuirana su oba auto-kampa na području Lozovca, u kojima je još dosta gostiju.

Prema informacijama s terena vatra je u međuvremenu prebacila cestu koja vodi prema Skradinu te se požar počeo širiti prema bivšoj tvornici aluminija u Lozovcu. Sve oči gasitelja uprte su u nebo, jer samo kiša može spriječiti veću katastrofu...

Hrvatski autoklub je javio da je državna cesta D56 Lozovac-Skradin zatvorena za sav promet te da je obilazak autocestom A1, s koje nam je čitatelj poslao nekoliko fotografija na kojima se vidi da se vatra približila samoj Dalmatini.

Marko Mušak
Marko Mušak
Marko Mušak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:57