STIHIJA

VELIKI POŽAR U OKOLICI KNINA, NA TEREN POSLANO ČAK SEDAM KANADERA Vatru na tri mjesta izazvao udar groma u blizini mjesta Mokro Polje

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.08.2019. u 18:52

Trogir, 220719.
Pozar koji je izbio uslijed udara groma kod Planog gase kanader i helikopter iz sastava Protupozarnih namjenski organiziranih snaga Oruzanih snaga RH .
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / Ilustracija / CROPIX

Ilustracija

Na području Mokrog Polja, mjesta u okolici Knina, u ponedjeljak nešto poslije 17 sati planula su tri požara zbog kojih je na intervenciju izašao veći broj vatrogasaca i čak sedam protupožarnih aviona.

Prema podacima šibensko-kninske vatrogasne zajednice, dojava o požarima stigla je u 17:13h, a na teren su upućeni pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Knin, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ervenik, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kistanje te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Knin s ukupno 25 vatrogasaca i deset vozila.

Gašenju su se priključila i četiri kanadera i tri air traktora, koji su zbog mraka morali napustiti požarište nešto prije 20 sati.

Podataka o razmjerima ovih požara zasad nema, ali zbog činjenice da su na požarišta bile upućene tako jake zračne snage, čini se da je riječ o nimalo bezazlenoj situaciji.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić kaže da je vatra planula uslijed udara groma. Kuće zasad nisu ugrožene.

- Gore obronci zaštićenog područja južnog Velebita i digli smo jake snage kako bismo pokušali požar staviti pod kontrolu do večernjih sati. Gori gusta hrastova šuma i makija, izjavio je Dukić za portal Dalmacija danas.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo