SMETNJE

VELIKI PROBLEMI ZA KORISNIKE A1 MREŽE, NISU IM RADILI NI FIKSNI NI MOBILNI INTERNET 'Ispričavamo se, uzrok je DDoS napad s više računala'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.10.2019. u 19:01

Teenage girl surfing on social network with an ipad and giving a call with her mobile phone., Image: 192751735, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: AJ PHOTO / BSIP / BSIP / Profimedia
Ilustracija / AJ PHOTO / BSIP / BSIP / Profimedia

 

Teleoperater A1 Hrvatska objavio je u petak navečer kako su otklonjene sve poteškoće u pristupu web sadržajima za sve korisnike A1 mobilnih i fiksnih usluga, koje su imali tijekom dana.

Zbog poteškoća zamijećenih danas u 17,35 sati bilo je otežano pristupanje sadržajima na web-u za sve korisnike A1 mobilnih i fiksnih usluga.

"Uzrok je internetski napad s više računala (DDoS), od kojeg smo štitili naše korisnike, uslijed čega je došlo do otežanog korištenja web usluga", ističe se u priopćenju Korporativnih komunikacija A1 Hrvatska d.o.o.

"Zahvaljujući brzoj intervenciji naših stručnjaka, promet je većim dijelom uspostavljen u manje od jednog sata. Za vrijeme trajanja poteškoća niti u jednom trenutku nije bilo prekida ostalih telekomunikacijskih usluga. Iskreno se ispričavamo svim našim korisnicima koji su imali poteškoća u korištenju naših usluga", dodaje se u priopćenju. 

Korisnici A1 mreže Hrvatska u petak kasno popodne i navečer u cijeloj Hrvatskoj imali su otežan pristup internet sadržajima putem fiksne i mobilne mreže.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo