SUKOB LABURISTA

VELIKI RASKOL Vukšić se posvađao s Lesarom: 'Nije mi dao da budem glasnogovornik'

 Admir Buljubašić/Cropix

Hrvatski laburisti nalaze se na rubu pravog raskola nakon što je na sjednici predsjedništva stranke većinom glasova odbijen prijedlog da se saborskog zastupnika Branka Vukšića imenuje za stranačkog glasnogovornika koji bi jedini imao pravo govoriti javno u ime stranke, piše Novi list . Prijedlog je podnijela grupa članova predsjedništva s obrazloženjem da je u stranci teško stanje i da bi Vukšić trebao dobiti ovlasti koje bi bile daleko veće nego što ih inače imaju klasični glasnogovornici u ostalim političkim strankama. Protiv Vukšićevog imenovanja bilo je petoro članova predsjedništva, a troje ih je bilo za.

Sam Vukšić izjavio je za Novi list da će u sljedećih nekoliko dana sazvati konferenciju za novinare na kojoj će javno reći što je sve pogrešno u načinu vođenja stranke.

– Ljudi koji vode stranku, među njima mislim i na v.d. predsjednicu Nansi Tireli, naprosto nisu dorasli tom poslu. Iza ovoga što se dogodilo na predsjedništvu gotovo sigurno stoji dosadašnji predsjednik stranke Dragutin Lesar, rekao je Vukšić. Dodao je da zasad ne razmišlja o tome da bi napustio stranku, ali da ne isključuje ni takvu mogućnost.

– A na prošlotjednoj sam sjednici predsjedništva jasno rekao da se neću ni žaliti ako me odluče izbaciti iz stranke, rekao je Vukšić.

Novi list piše da bi, osim Vukšića, stranku uskoro mogla napustiti i njegova dva istomišljenika, donedavni europarlamentarac Nikola Vuljanić i saborski zastupnik iz Siska Mladen Novak, čime bi laburistički zastupnički klub bio prepolovljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:14