VJERA U LJUDE

VELIKI USPJEH AKCIJE JUTARNJEG LISTA Dobri ljudi skupili su 4850 kuna za dječaka Roka

Zagreb, 150515.Kaptol, Restoran Kaptolska klet.Kuhar Tomislav Spicek i djecak Roko Plestina koji boluje od cista chiari tj. cista na malom mozgu.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Hvala, hvala, hvala. Hvala svim čitateljima Jutarnjeg lista koji su se odazvali našem apelu za pomoć i poslali novac na Rokov račun.

Hvala gradonačelniku Solina Blaženku Bobanu koji nas je spasio da ne ostanemo bez struje. Hvala velikom klubu Hajduku koji nas je ugostio u počasnoj loži. Mislim da je to bio najsretniji tjedan u Rokovu životu.

Tim riječima, tjedan dana nakon što smo objavili tekst o prijateljstvu kuhara Tomislava Špičeka i oboljelog dječaka Roka Pleštine, njegova majka Majda počela je priču o tjednu koji je razveselio cijelu obitelj. Dobri ljudi, rekla je, odazvali su se pozivu, što se vidi i prema 33 uplate (najčešće po 50 ili 100 kuna, a najveća 400 kuna) od 4850 kuna na Rokov račun. Taj će novac biti dostatan za nekoliko skupih i specijaliziranih neuroloških liječničkih pretraga koje ne pokriva HZZO. - Roka je osobito oduševio odlazak na Poljud u počasnu ložu gdje smo gledali utakmicu Hajduk - Zagreb. Nakon toga se slikao s omiljenim igračima Tudorom i Balićem, a oni su mu dali autograme i pravi Hajdukov dres i šal. Bio je presretan, danima se ne da skinuti iz dresa - rekla je majka Majda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:27