NAJPRESTIŽNIJE NATJECANJE

VELIKI USPJEH MLADIH ZAGREPČANA U AZERBAJDŽANU Učenici XV. gimnazije osvojili dva srebra i bronce na informatičkoj olimpijadi

 Hrvatski savez informatičara

Učenici Patrik Pavić i Krešimir Nežmah osvojili su srebrne, a Dorijan Lendvaj i Pavel Kliska brončane medalje na 31. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Azerbajdžanu, izvijestili su u subotu iz Hrvatskog saveza informatičara (HSI) dodavši da su sva četvorica učenici zagrebačke XV. gimanzije.

Na međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju, koje se od 4. do 11. kolovoza održava u Azerbajdžanskom gradu Baku, nastupilo je 327 natjecatelja iz 87 zemalja.

Riječ je o najprestižnijem natjecanju takve vrste, istaknuli su iz informatičkog saveza dodavši da su članovi hrvatske reprezentacije osvojili dvije brončane i dvije srebrne medalje.

Srebro je otišlo u ruke Patrika Pavića i Krešimira Nežmaha, dok su brončane medalje osvojili Dorijan Lendvaj i Pavel Kliska.

"Svi članovi najmlađe informatičke reprezentacije u povijesti hrvatskih nastupa na međunarodnim olimpijadama učenici su XV. gimnazije iz Zagreba. Patrik i Dorijan učenici su 1. razreda, Krešimir je učenik 2. razreda, a Pavel učenik 3. razreda navedene škole", izvijestili su iz HSI-a.

Nastup i pripreme informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara, a program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:24