HREJTING

VELIKO ISTRAŽIVANJE MEĐU BIRAČIMA HDZ-a Ako je suditi po ovoj anketi, utrka Andreja Plenkovića i Mire Kovača bit će igra mačke i miša

Andrej Plenković (lijevo) i Miro Kovač (desno)
 CROPIX

Tri tjedna uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u, dnevnik HRT-a objavio je nastavak rezultata ovomjesečnog istraživanja HRejting.

Anketu je za HRT od 14. do 18. veljače provela agencija Promocija plus, na uzorku od 1400 ispitanika.

Prema HRejtingu bi i dalje velika većina ispitanika na čeku HDZ-a htjela Andreja Plenkovića. Njih 72,2% se tako izjasnilo u anketi, dok je za Miru Kovača njih 23,6%, a neodlučnih je 4,2%.

Kada je riječ o zamjeniku predsjednika HDZ-a, malo više od polovice ispitanih, 54,1%, na tom mjestu vidi ministra branitelja Tomu Medveda.

35,5% ispitanika na mjestu zamjenika predsjednika HDZ-a želi vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penavu, dok se njih 10,4% ne može odlučiti u odgovoru na to pitanje.

Od onih koji za šefa HDZ-a žele Andreja Plenkovića, 58,7% za zamjenika bira njegova kandidata za to mjesto, Tomu Medveda.

27,8% ispitanika za drugog čovjeka stranke želi Ivana Penavu. Njih 13,5% se izjasnilo da ih ne zanima ili su neodlučni po tom pitanju.

Kada je riječ o onima koji za predsjednika stranke žele Miru Kovača, njih 64,7% za zamjenika želi Ivana Penavu, dok 18% tih ispitanika za zamjenika Mire Kovača želi Tomu Medveda, Plenkovićevog kandidata. Neodlučnih ili nezainteresiranih je 17,3%.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:41