REZULTATI ISTRAŽIVANJA

VELIKO ISTRAŽIVANJE MEĐU NJEMAČKIM TURISTIMA Otkrili u kojim zemljama se osjećaju najsigurnije, evo gdje se smjestila Hrvatska

 
 Tonci Plazibat / Ilustracija / CROPIX

Nijemci za odlazak na odmor sigurnima smatraju još samo pet odredišta na svijetu, a Hrvatsku doživljavaju srednje sigurnom zemljom, proizlazi iz ispitivanja kompanije British American Tobacco (BAT) objavljenog u ponedjeljak.

Njemački turisti sigurno se osjećaju jedino u vlastitoj zemlji, Austriji, Švicarskoj, Skandinaviji i Italiji. Najpopularnije turističko odredište Španjolsku svega 49 posto ispitanih smatra sigurnim, pokazalo je istraživanje.

Hrvatsku, koja spada među pet najpopularnijih turističkih odredišta za njemačke turiste, sigurnom smatra 33 posto ispitanih. Time se Hrvatska našla u sredini ljestvice u grupi sa zemljama poput Grčke ili Velike Britanije.

Od 30 najpopularnijih turističkih odredišta za Nijemce na dnu su se našle Turska, Tunis i Egipat.

- Umjesto sunca, plaže i mora, sigurnost je postala odlučujući čimbenik u odabiru mjesta za odmor - rekao je znanstveni voditelj studije Ulrich Reinhardt iz instituta Gfk, koji je proveo istraživanje za potrebe BAT-ove Zaklade za budućnost kompanije.

No svaki dvanaesti ispitani niti u Njemačkoj se ne osjeća sigurnim. Ispitivanje je pokazalo odnos između stupnja obrazovanja i straha zato što slabije obrazovani turisti pokazuju veći stupanj straha.

Zaklada za budućnost BAT iz Hamburga redovito objavljuje studije na temu turizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:30