GAGE KOD DVORA

VELIKO SRCE SISAČKIH POLICAJACA Organizirali akciju pomoći dvjema gospođama zametenima u snijegu, donijeli im hranu i lijekove, ali to je tek početak

 
 PU sisačko moslavačka

U srijedu, 28. veljače u prijepodnevnim satima, policijski službenici su u dogovoru s načelnikom Općine Dvor, djelatnicima Centra za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica, Crvenog križa i Komunalnog poduzeća Dvor, organizirali akciju pružanja pomoć starijim i nemoćnim osobama, i to Miki Nišević (84) i Janji Nišević (88) iz mjesta Gage, na području Dvora, zbog dostave neophodnih lijekova i hrane.

Radnim strojem Komunalnog poduzeća Dvor obavljeno je čišćenje lokalnog puta od snijega i snježnih nanosa prema navedenom mjestu, dok se jedan dio puta moralo prijeći pješice.

Dolaskom u mjesto Gage staricama je očišćen prilaz oko kuće i prema drvarnici te je s njima djelatnica Centra za socijalnu skrb obavila razgovor u svezi daljnje dostave pomoći, hrane i lijekova, kao i ogrjevnog drveta u vrijeme teških zimskih uvjeta.

U ovoj humanitarnoj akciji sudjelovali su zamjenik načelnika općine Dvor Franjo Juranović, direktor Komunalnog poduzeća Dvor Božo Trivanović, djelatnica Centra za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica, Podružnica Dvor Divna Barukčić, djelatnica „Crvenog križa“ Silvana Ljubišić i policijski službenici Policijske postaje Dvor Zdravko Grgić, Ante Bešker i Damir Kitonić.

PU sisačko-moslavačka
PU sisačko-moslavačka
PU sisačko-moslavačka
PU sisačko-moslavačka
PU sisačko-moslavačka
PU sisačko-moslavačka
PU sisačko-moslavačka
PU sisačko-moslavačka

APEL GRADONAČELNIKA DARINKA DUMBOVIĆA PETRINJCIMA: 'Pazimo jedni na druge jer vrhunac ledenog vala tek dolazi!'

PETRINJA - Zimske nepogode ovih dana nametnule su nam nove probleme i prioritete: čišćenje prometnica u gradu i prigradskim naseljima, osiguravanje pristupa važnim ustanovama, vrtićima, školama, zdravstvenim ustanova, domovima za stare i nemoćne. Borimo sa snijegom ispred svojih kuća i u svojim dvorištima, ali ima i onih koji su stari, nemoćni, žive sami u udaljenijim naseljima, odsječeni od trgovina, ljekarni, liječnika.

Kao gradonačelnik pozivam sve ustanove, udruge, pojedince, volontere, da se uključite i pružite ruku pomoći svojim susjedima, posebno starim, nemoćnim i bolesnim, obiteljima s puno djece i svima za koje znate da se teško nose s ovim hladnoćama, snijegom i ledom. Pazimo jedni na druge i budimo jedni drugima potpora jer sve su najave da vrhunac ledenog vala tek dolazi!", poručio je Darinko Dumbović, petrinjski gradonačelnik. (M. Pi.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:39