HUMANITARNA AKCIJA

VELIKO SRCE ZAGREBAČKIH UČENIKA Prikupljaju novac za razminiravanje Komareva: 'Svakog dana ta su djeca izložena opasnosti'

U Osnovnoj školi Grigora Viteza 24. svibnja 2017. godine s početkom u 17 h povodom obilježavanja Dana škole organizira se posebna humanitarna akcija.

Naime, učenici, učitelji i roditelji škole odlučili su da ovaj Dan škole obilježe pomažući svojim prijateljima iz Osnovne škole Komarevo koja se nalazi u Sisačko-moslavačkoj županiji u području koje je još onečišćeno minama.

Učenici te škole u svakodnevnom životu izloženi su opasnosti stradavanja od mina, stoga su pod sloganom 'Sedam po sedam kvadrat po kvadrat za siguran dječji korak ' učenici Osnovne škole Grigora Viteza iz Zagreba odučili organizirati humanitarnu akciju.

Cijeli tjedan i sam Dan škole posvećen je prikupljanju sredstava za razminiranje područja u kojem se nalazi Osnovna škola Komarovo.

Program Dana škole je zamišljen u tri odvojene, a istim ciljem povezane cjeline.

U prvom dijelu programa predstavnik Hrvatskog centra za razminiranje održat će predavanje na temu Opasnosti prevencija stradavanja od mina, a znanje učenika, roditelja i učitelja o tom velikom hrvatskom problemu provjerit će se interaktivnim mrežnim kvizom KAHOOT.

U drugom dijelu prigodnom prodajnom izložbom, radovi učenika prodavat će se po simboličnoj cijeni od sedam kuna koliko stoji razminiranje kvadratnog metra.

Svaki će razredni odjel prodavati svoje proizvode koje su učenici izradili na radionicama s roditeljima.

Završni dio organizirat će se kao sportsko druženje gdje će snage međusobno odmjeriti učenici, učitelji i roditelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:05