DOBILI PODRŠKU GRAĐANA

VIDEO: BRAĆA NAVOJEC U AKCIJI Poznati glumci žele preoblikovati pješački prijelaz pred bjelovarskom glazbenom školom u tipke klavira

 
 YouTube

Poznati glumac Bojan Navojec, prvak Drame zagrebačkog HNK i dobitnik nagrade ‘Zlatni studio’ za najboljeg kazališnog glumca, u rodnom je Bjelovaru sa svojim bratom Goranom Navojcem pokrenuo ideju da se pješački prijelaz ispred Glazbene škole Vatroslava Lisinskog preoblikuje u - tipke klavira.

"Dobio sam poziv Tihomira Vondre i Gorana Navojeca da se pridružim festivalu BOK kao organizator popratnog dijela, što sam i prihvatio, tako da sam zadužen za realizaciju ideja koje su vezane uz kazalište i srodnih umjetnosti kao što su promocije knjiga i radio drama na ambijentalnim lokacijama", kazao je Navojec za portal Bjelovarac.hr.

Tim povodom obratili su se i uglednon stručnjaku za promet, prof. dr. sc. Ivanu Dadiću, nekadašnjem dekanu Fakulteta prometnih znanosti. "Pokazali smo ideju i likovna rješenja profesoru Dadiću koji je također bio oduševljen idejom i inicijativom te nam je dao podršku i napisao dopis Ministarstvu s ciljem da se ta ideja realizira", otkriva Navojec. S obzirom da su udruge Bjelovart i BOK fest inicijatori ovog projekta, kaže da nisu željeli da to ostane samo kao njihova imaginarna želja već su željeli dobiti i podršku građana, te su prikupili više od dvije tisuće potpisa.

"S obzirom na dogovor s gradonačelnikom, prije obraćanja Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture nisam htio davati nikakva priopćenja i popularizirati stvar putem društvenih mreža tako da sam odbio i nekoliko intervjua nacionalnim medijima. No, budući da smo snimili i filmić zbog ove inicijative koji je, vidim, iznimno gledan, a i vidio sam da se moje ime spominje po društvenim mrežama, dobio sam potrebu da pojasnim cjelokupnu situaciju", kazao je Navojec za Bjelovarac.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:55