AFERA SMS

VIDEO: BRKIĆ ISPITAN U OPĆINSKOM DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU 'Nisam ja Nostradamus da znam što će biti'

 
Milijan Brkić
 Vlado Kos / CROPIX

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u utorak nakon ispitivanja u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu kako ne očekuje da će biti optužen u istrazi koja je protiv njega i još trojice okrivljenika pokrenuta zbog presretanja računalnih podataka.

Osječko tužiteljstvo je u travnju 2019. pokrenulo istragu, protiv Brkića, njegovog brata Joze te sudionika tzv. afere SMS Franje Varge i Blaža Curića, zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka te poticanja i pomaganja u tom nedjelu, koje je počinjeno od lipnja 2015. do 20. rujna 2018. u Belišću i Zagrebu na štetu četiri oštećenice, među kojima je i Brkićeva bivša supruga.

Brkić se u osječkom tužiteljstvu pojavio nešto prije 12 sati, a nakon isptivanja koje je potrajalo 20-tak minuta novinarima je izjavio da "o konkretnom predmetu ne može ništa govoriti jer je istraga tajna".

"Odazvao sam se kao i svaki drugi građanin na poziv nadležnog pravosudnog tijela, dao iskaz, i sad ćemo vidjeti dalje", dodao je Brkić

Nije htio odgovoriti na pitanje je li njegovo ispitivanje povezanb s iskazima Franje Varge koji je nekoliko puta tražio da ga se ispita

Brkić očekuje da neće biti optužen, a na novinarska pitanja kako će reagirati HDZ ako ipak bude optužen odgovorio je: "Nisam ja Nostradamus da znam što će biti". Brkić je odbio odgovoriti na pitanje je li njegovo pozivanje na ispitivanje uteg za HDZ.

Također nije htio komentirati slučaj ministra uprave Lovre Kuščevića, kazavši kako on "nije nikakav lažni prorok", ne zna o čemu se konkretno radi, pa ne može dati nikakve odgovore. "Nemam ja tu vagu", rekao je Brkić, odgovarajući na novinarski je li Kuščević postao prevelik uteg za HDZ.

Brkić je u travnju ispitan u policiji u svojstvu osumnjičenika zbog presretanja pošte svoje bivše supruge pri čemu je navodnio koristio usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge optuženoga u aferi SMS.

Policija je to navodno otkrila tijekom pretraga računala i dokumentacije izuzete u slučaju protiv Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede i Brkićeva kuma Blaža Curića, koje Uskok u aferi SMS tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu.

Na temelju naloga osječke općinske državne odvjetnice određena je "tajnost cjelokupnog istraživanja u tom kaznenom predmetu radi zaštite osobnog života oštećenica".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 05:08