VARAŽDINSKI ŽUPAN

VIDEO: ČAČIĆ PRASNUO U SMIJEH ODGOVARAJUĆI NA NOVINARSKO PITANJE 'Koliko država ulaže? Nula zarez nula zarez nula!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.12.2019. u 09:03

screenshot Twitter

Radimir Čačić

 

Novinar N1 televizije Ivan Skorin na svom je Twitteru objavio video snimku varaždinskog župana Radimira Čačića koji je prasnuo u smijeh dok je odgovarao na novinarsko pitanje.

U školi u Ivancu koja ima i pametnu učionicu novinari su ga upitali koliko županije ulažu u obrazovanje, a koliko pomaže resorno ministarstvo.

 

Čačić je na to pitanje prasnuo u smijeh i odgovorio:

'Resorno ministarstvo: nula. Nula zarez nula zarez nula.'

Na pitanje koliko je novca od Ministarstva došlo za pametnu učionicu, odgovorio je:

'Nula zarez nula zarez nula.'

'Dakle ovo je jedna lijepa škola. Mi smo u mom prvom mandatu uložili 43 milijuna ovdje u Grdau Ivancu u škole, nakon toga se osam godina nije uložilo ništa. Nitko. Ni grad, ni županija ni država. Nakon toga, u drugom mandatu do sada 18 i nešto milijuna. Ostala nam je samo OŠ Ivanec za koju su projekti napravljeni. Čujem od gradonačlelnika da će se ovih dana poslati suglasnost. Ministrica je poslala pismo da je suglasna i očekujem da krenemo odmah u roku ništa, čim dobijem te papire. To je zadnja škola. Ono gdje će Ministarstvo obrazovanja uložiti u velikom iznosu, to je škola u Iliji za koju su završeni natječaji, postoji sporazum sa Ministarstvom i ono sudjeluje sa 80 posto. 15 posto sudjelujemo mi i pet posto lokalna samouprava', rekao je Čačić.

Uz Čačića je bila i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, koja je posjetila škole u Ivancu i tamo objavila Odluku o dodjelu sredstava osnovnim i srednjim školama za nabavu nastavnih sredstava i opreme potrebnih za provedbu kurikuluma.

Divjak je najavila da sada 42 milijuna kuna ide za namjensko opremanje hrvatskih škola.

Prilikom obilaska škola u Ivancu ministrica je rekla kako je ovdje naglasak na umjetničke i društveno-humanističke predmete poput glazbenog, likovnog i tjelesnog i tek onda na kraju na prirodoslovlje. "Malo smo okrenuli prioritete na način da svaka škola dobije 1800 kuna po svakom razrednom odjeljenju. Konkretno ovdje, 41 tisuća kuna za srednju i 54 za osnovnu školu“, kazala je Divjak. Razgovarala je i o dogradnji ivanečke osnovne škole.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo