VARAŽDINSKI ŽUPAN

VIDEO: ČAČIĆ PRASNUO U SMIJEH ODGOVARAJUĆI NA NOVINARSKO PITANJE 'Koliko država ulaže? Nula zarez nula zarez nula!'

 
Radimir Čačić
 screenshot Twitter

Novinar N1 televizije Ivan Skorin na svom je Twitteru objavio video snimku varaždinskog župana Radimira Čačića koji je prasnuo u smijeh dok je odgovarao na novinarsko pitanje.

U školi u Ivancu koja ima i pametnu učionicu novinari su ga upitali koliko županije ulažu u obrazovanje, a koliko pomaže resorno ministarstvo.

Čačić je na to pitanje prasnuo u smijeh i odgovorio:

'Resorno ministarstvo: nula. Nula zarez nula zarez nula.'

Na pitanje koliko je novca od Ministarstva došlo za pametnu učionicu, odgovorio je:

'Nula zarez nula zarez nula.'

'Dakle ovo je jedna lijepa škola. Mi smo u mom prvom mandatu uložili 43 milijuna ovdje u Grdau Ivancu u škole, nakon toga se osam godina nije uložilo ništa. Nitko. Ni grad, ni županija ni država. Nakon toga, u drugom mandatu do sada 18 i nešto milijuna. Ostala nam je samo OŠ Ivanec za koju su projekti napravljeni. Čujem od gradonačlelnika da će se ovih dana poslati suglasnost. Ministrica je poslala pismo da je suglasna i očekujem da krenemo odmah u roku ništa, čim dobijem te papire. To je zadnja škola. Ono gdje će Ministarstvo obrazovanja uložiti u velikom iznosu, to je škola u Iliji za koju su završeni natječaji, postoji sporazum sa Ministarstvom i ono sudjeluje sa 80 posto. 15 posto sudjelujemo mi i pet posto lokalna samouprava', rekao je Čačić.

Uz Čačića je bila i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, koja je posjetila škole u Ivancu i tamo objavila Odluku o dodjelu sredstava osnovnim i srednjim školama za nabavu nastavnih sredstava i opreme potrebnih za provedbu kurikuluma.

Divjak je najavila da sada 42 milijuna kuna ide za namjensko opremanje hrvatskih škola.

Prilikom obilaska škola u Ivancu ministrica je rekla kako je ovdje naglasak na umjetničke i društveno-humanističke predmete poput glazbenog, likovnog i tjelesnog i tek onda na kraju na prirodoslovlje. "Malo smo okrenuli prioritete na način da svaka škola dobije 1800 kuna po svakom razrednom odjeljenju. Konkretno ovdje, 41 tisuća kuna za srednju i 54 za osnovnu školu“, kazala je Divjak. Razgovarala je i o dogradnji ivanečke osnovne škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:24