PRVI ČOVJEK VRBOVCA

VIDEO: ČLAN INICIJATIVE SDP-ovih GRADONAČELNIKA 'Unutar stranke mi smo trenutno glas razuma! Jasno želimo reći građanima reći neke stvari...'

 
Denis Kralj i Davor Bernardić
 Ronald Gorsic / CROPIX

Uslijed velikih problema i krize u SDP-u, stranci koja je podijeljena oko toga treba li smijeniti predsjednika Davora Bernardića ili ne, ili pak on sam treba otići, te nakon što je nekoliko članova suspendirano ili su sami napustili stranku, neki su pripadnici stranke organizirali neformalnu skupinu gradonačelnika.

Skupina je to od deset gradonačelnika, a okupili su se, kažu, jer smatraju da stranka ide u pogrešnom smjeru. Ističu da se vrh stranke, umjesto temama bitnima za građane, počeo baviti sam sobom, zbog čega SDP tone.

Predsjedništvu stranke uputili su zajedničko pismo u kojem su ih pokušali upozoriti da stranačka pitanja treba riješiti na tijelima stranke. Nakon pisma je tih deset gradonačelnika dobilo podršku više članova SDP-a i simpatizera. Ističu da im je svima zajedno cilj 'ponuditi sadržaj i teme kojima smatraju da bi SDP postao jači i prepoznatljiviji kod birača.'

'Unutar SDP-a mi smo trenutno taj glas razuma i jasno želimo reći da je građanima dosta ovakve politike u državi, da je građanima i članovima dosta ovakvog ponašanja unutar stranke i neadekvatnog reagiranja i da je pet do 12 da se naše kolege u Saboru zajedno s predsjednikom stranke osvrnu oko sebe i počnu predstavljati one od kojih su izabrani, bilo to članovi stranke ili građani na izborima, a ukoliko nisu za to spremni trebaju prihvatiti činjenicu da su društvo i Hrvatska bitiniji od svakog pojedinca i da je svatko od nas zamjenjiv', poručuju iz inicijative gradonačelnika.

Jedan od članova Inicijative je i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. Pogledajte intervju s njim koji je napravila naša novinarka Slavica Parlov:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:52