OD OPTUŽBI DO SUĐENJA

VIDEO, EKSKLUZIVNO U NEDJELJNOM: DONOSIMO VELIKU REPORTAŽU O TATI SLAVENU Kontroverznom poduzetniku počelo suđenje za pronevjeru

 
Slaven Vujić
 Goran Mehkek / CROPIX

Počeo je proces Slavenu Vujiću kojeg javnost poznaje kao Tata Slaven. Tereti ga se da je pronevjerio oko 700 tisuća kuna koje su mu na račune udruga uplaćivali roditelji djece s autizmom. Reporteri Nedjeljnog saznali su detalje prvog ročišta.

Na suđenju svjedoci su ispričali kako im je Slavenovo ‘poslovanje’ postalo sumnjivo u 2017. te kako su tadašnji suradnici zahtijevali od njega da im predoči račune. Zanimalo ih je što je učinio s novcem doniranim za potrebe djece s autizmom. Ispričali su kako je novac iz njihove udruge Grad anđela prebacivao na udrugu Senzori. A s novcima te udruge, tvrde, mogao je raspolagati jedino Vujić.

Otkrili su da nedostaje 200 tisuća kuna donacija. Od 402 tisuće kuna donacija koje su skupljene do 31. prosinca 2016. 210 tisuća kuna je otišlo nenamjenski, a njegovi sada već bivši suradnici nikad nisu saznali gdje je novac potrošen.

Naš novinar je posjetio dvorac Dioš, zapušteno zdanje u Slavoniji u kojem je Tata Slaven planirao pretvoriti u objekt za pomoć djeci sa zdravstvenim problemima.

“Moja misija broj 1 je izgradnja Grada anđela za mojeg sina i njegove prijatelje. To je sada moj život. Dvorac ću pretvoriti u ogromno igralište za male anđele, a selo ću pretvoriti u Grad... Veliki planovi? Da, planiram veliki život. Iduće proljeće tamo će biti susret pisaca! Radit ćemo događanja u dvorcu, imati veliku knjižnicu...”, pisao je svojedobno Slaven Vujić na Facebooku. Sad mu se sudi za pronevjeru.

Veliku reportažu pročitajte u Nedjeljnom Jutarnjem!

Ove nedjelje donosimo i sljedeće priče:

- Supruga predsjedničkog kandidata Kim Ann Škoro govori o obitelji, karijeri i kampanji

- Kolumna Jelene Veljače

- Velika priča Mirjane Dugandžije o Ranku Matasoviću, sveučilišnom profesoru koji zna 20 jezika

- Razgovor s legendarnim Radom Šerbedžijom: 'Arsen me najviše gurnuo u muziku'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:46