MORH-ov ADUT

VIDEO: EVO ŠTO JE SNIMILA BESPILOTNA LETJELICA NA POŽARIŠTU KOD ŠIBENIKA Snima i u realnom vremenu pa su vatrogasci na temelju snimki donosili odluke

 
Požar kod Šibenika iz zraka
 MORH

Besposadni zrakoplovni sustav ‘Orbiter 3’ bio je angažiran u subotu, 27. srpnja 2019. na zadaćama izviđanja i nadzoru požarišta kod Šibenika, javljaju iz MORH-a.

U trenutku izbijanja požara kod Šibenika sustav je bio angažiran na zadaćama za potrebe Ministarstva poljoprivrede, a u ranim večernjim satima 27. srpnja angažiran je za potrebe izviđanja i nadzora požarišta.

Riječ je o najvećem ovogodišnjem požaru u čije je gašenje prvog dana bilo uključeno sedam protupožarnih aviona te 50 pripadnika kopnenih snaga (idućeg dana 52 pripadnika) iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH.

Zahvaljujući ‘Orbiteru 3’ Operativno vatrogasno zapovjedništvo primalo je snimke požarnog područja u realnom vremenu, na temelju čega su se donosile daljnje odluke.

Nakon što je požar lokaliziran besposadnom letjelicom provedeno je izviđanje područja gdje su uočeni tzv. ‘hot spotovi’, odnosno kritična područja koja bi neadekvatnom sanacijom i nadzorom mogla dovesti do ponovnog izbijanja požara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:14