GDJE IM JE GRANICA?

VIDEO: FENOMEN ŽIVI ZID Kako bi izgledala Hrvatska kada bi vladali Sinčić i društvo? Pogledajte što predviđaju naši poznati analitičari, ali i građani

 
Ivan Vilibor Sinčić
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Koji su ključni razlozi velikog rasta popularnosti Živog zida u posljednje vrijeme? Gdje im je granica, odnosno mogu li doći na vlast ili barem sudjelovati u vlasti kao nekad Most? Kako bi izgledala Hrvatska kada bi vladao Živi zid? Hoće li Živi zid i neke druge manje stranke natjerati HDZ i SDP na sklapanje neke vrste koalicije, pakta, saveza, dogovora...?

Nakon strelovitog rasta popularnosti stranke Ivana Vilibora Sinčića u posljednjih nekoliko mjeseci, kada su se prema istraživanjima Cro Demoskopa i Crobarometra izdigli kao nedvojbena treća politička opcija, a čak su zaprijetili i SDP-u na drugoj poziciji, postavili smo gore navedena pitanja političkim analitičarima, prof. Ivanu Rimcu i Davoru Gjeneru, ali i građanima.

- Kada bi Živi zid došao na vlast, Hrvatska bi završila u političkoj i ekonomskoj blokadi, no nakon idućih izbora upravo će zbog njih HDZ i SDP biti prisiljeni na neku vrstu koalicije, tvrdi Gjenero. - Takva velika koalicija je moguća, ali ona bi dugoročno bila pogubna za naše dvije najveće stranke, smatra prof. Rimac.

Sva razmišljanja stručnjaka, ali i građana, pogledajte u videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:59