SRUŠIO SE KROV

VIDEO, FOTO: 'BILO JE STRAŠNO, KAO DA JE GRUNULO 20 BOMBI' Nestvarne scene sa zagrebačke Ferenščice, u tri ujutro cijela zgrada bila na nogama

 
 Srđan Vrančić / Hanza Media

Vjetar koji od nedjelje ujutro neumorno pokazuje svoju moć, prestravio je stanare zagrebačke Ježevske ulice. Naime, u tri sata ujutro u ponedjeljak sa zgrade kućnog broja 6 vjetar je iščupao ogromni limeni krov te ga zgužvao i odbacio na drvo u park pred ulaz. Ta limena konstrukcija krovišta dimenzija je 40x20 metara i teška nekoliko tona, a prava je sreća da nitko nije ozlijeđen. Osim krova, iščupani su i dimnjaci te klima uređaji na fasadi, a pričinjena šteta je enormna.

- Od vjetra koji je cijelu noć lupao o prozore, nisam oka sklopila. I onda odjednom sam čula neko limeno tutnjanje. Bila je to neopisiva buka. Pogledala sam kroz prozor i vidjela krov. Prvo nisam pomišljala da je to naš krov jer smo na krovištu imali radove. Žalosno je ako se šparalo na materijalu i na radovima samo kako bi se ekstra zaradilo. Zvonila sam predstavniku zgrade, ali nije ga bilo kući. Valjda okolo dogovara novu sanaciju. Ne znam što bih rekla osim da sam ogorčena. Radovi na zgradama rađeni prije 100 godina su kvalitetnije izvedeni nego oni novijeg datuma - kaže za Jutarnji list stanarka Ježevske ulice, a njezina susjeda je dodala:

- Bilo je strašno, grunulo je kao da je palo 20 bombi - rekla je prestravljena stanovnica zgrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:39