StoryEditor
SVEČANI DOČEK

VIDEO, FOTO: CROATIA AIRLINES U SPLITU DOČEKALA DVOMILIJUNTU PUTNICU U 2018. Ove se godine to dogodilo 16 dana ranije nego prošle

 
 / Croatia Airlines Facebook, screenshot

Croatia Airlines danas je dočekao dvomilijuntog putnika u ovoj godini i to 16 dana ranije nego lani, kad je prvi put u svojoj povijesti prevezao više od dva milijuna putnika tijekom jedne godine, priopćilo je Croatia Airlines u utorak.

Ovogodišnja jubilarna putnica Olinka Gašparović, doputovala je iz Münchena u Split. Nju su na svečanosti u Splitu nagradili Croatia Airlines i Zračna luka Split.

 

"Dvomilijunti putnik ove je godine zabilježen 16 dana prije nego u 2017. godini, kada smo prvi put u povijesti tvrtke prevezli više od dva milijuna putnika tijekom jedne godine. U 2018. godini u našim se zrakoplovima ukupno očekuje više od 2,2 milijuna putnika, odnosno najveći broj putnika na godišnjoj razini od početka komercijalnog letenja 1991. godine", rekao je direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka.

 

Pomoćnik direktora Zračne luke Split Ante Teklić istaknuo je da Croatia Airlines dvomilijuntnog ovogodišnjeg putnika dočekao u Zračnoj luci Split, koja ove godine prvi put ostvaruje promet veći od tri milijuna putnika.

"Vesele nas dobri rezultati Croatia Airlinesa u ovoj godini, kao jedne od najznačajnijih zrakoplovnih kompanija koje slijeću u Zračnu luku Split, ponajprije što ostvaruje cijelogodišnje letenje i tako povezuje Split i Dalmaciju s ostatkom svijeta", rekao je Teklić.

U Croatia Airlinesu ističu da je od početka godine do danas Croatia Airlines ostvario rast putničkog prometa od tri posto, a u tom je razdoblju prevezao oko 52 tisuće putnika više nego u istom razdoblju lani.

Podsjećaju da je u svibnju zrakoplovima tvrtke prevezeno gotovo 214.000 putnika, što je rekordan broj putnika u svibnju u povijesti tvrtke.

Flotu hrvatskoga nacionalnog prijevoznika čini 12 zrakoplova: četiri Airbusa 319 (kapacitet 144 sjedala), dva Airbusa 320 (kapacitet 174 sjedala) i šest zrakoplova Dash 8-Q400 (kapacitet 76 sjedala).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. srpanj 2020 23:45