SNIMKE IZ ZRAKA

VIDEO, FOTO: DAN NAKON KATASTROFE Poplavljena je petina užeg grada, zahvaćeno je 480 domaćinstava, skoro 1000 objekata

 
 Screenshot: YouTube

Tijekom vikenda u Ogulinu se zbog velikih kiša izlila rijeka Dobra te je došlo do velikih poplava. U ponedjeljak se u gradu i dalje obavljaju aktivnosti na zaštiti i saniraju se posljedice na mjestima gdje se voda povukla. Srećom, do sada se voda povukla u većem dijelu grada dijelu grada, piše Ogportal.com.

Promet je normaliziran Bolničkom ulicom dok je D42, ispod Frankopanske kule, još uvijek zatvorena za promet, piše Ogportal.com.

Poplavom je zahvaćeno oko 480 domaćinstava, odnosno približno 1.000 objekata, što stambenih, što gospodarskih. U to su uključeni objekti u koje je ušlo nekoliko centimetara vode kao i oni koji su potpuno poplavljeni. Površina zahvaćena poplavom je oko 163 ha, odnosno 1,63 km² što iznosi između 17 i 20% površine užeg dijela grada.

Krizni stožer sastao se jutros u sedam sati gdje je između ostalog bilo riječi o isušivačima koju su već sad potrebni na područjima gdje se voda povukla. Uočeno je da dio građana ne postavlja pravilno vreće s pijeskom pa je ponuđeno da i u tom segmentu građanima pomogne vojska u suradnji s GSS-om. Više novih informacija očekujemo tijekom prijepodneva.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković u nedjelju je obišao poplavljena mjesta, nazočio sjednici Stožera civilne zaštite te zahvalio svima koji pomažu u sanaciji posljedica poplave: Karlovačkoj županiji, Gradu Ogulinu, vatrogascima, HGSS-u, Crvenom križu, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, policiji i drugima te naglasio da je ključ rješenja za to područje izgradnja retencije kod Hreljina.

Ogportal.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:50