ZAGREBAČKO GROBLJE

VIDEO, FOTO: NA MIROGOJU GORE TISUĆE SVIJEĆA I LAMPAŠA Kardinal Bozanić: 'Blagdan Svih svetih i Dušni dan otvaraju put prema vječnosti'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.11.2019. u 19:54

Zagreb, 011119.
Gradjani pale lampase na Mirogoju kod sredisnjeg kriza na blagdan Svih svetih.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić istaknuo je u petak na blagdan Svih svetih, da taj blagdan i Dušni dan otvaraju put prema vječnosti, a u molitvi je pozvao neka vjernike na tom putu prati moćni zagovor Blažene Djevice Marije i bl. Alojzija Stepinca, svjedoka čiste savjesti kao i svih svetaca.

Kardinal Bozanić na blagdan Svih svetih služio je euharistiju u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj, a propovijedi  pozvao je vjernike da na temelju Apostolskoga vjerovanja i njegovih načela svojim molitvama pomognu dušama u čistilištu

Nemojmo zanemariti molitve za duše u čistilištu, naglasio je zagrebački nadbiskup, dodavši kako vjernici trebaju moliti posebno za one s kojima su bili bliski u zemaljskom životu.

 

"Neka ispovijest vjere i vaše molitve trajno prate iskreno predanje Bogu", rekao je kardinal Bozanić.

Blagdan Svih svetih je dan kojim Katolička crkva slavi kanonizirane svece te one koji su ostvarili ideal kršćanskoga života a nisu kanonizirani.

Crkvena liturgija ističe da u središtu svetkovine Svih svetih nije smrt, nego život. Bog poziva sve ljude svih naroda i svih vremena u vječno zajedništvo svoje ljubavi. Isus Krist je otkupitelj svih ljudi i Bog sve ljude poziva da budu sveti.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo