VELIKA ŠTETA

VIDEO, FOTO: OLUJNI VJETAR DOSLOVNO JE ODNIO KROV SA ZGRADE Nevrijeme za sobom ostavlja kaos, pogledajte nove fotografije s ulica Zagreba

 
Olujni vjetar otkinuo je krov u Zagrebu
 Ronald Goršić / Hanza Media

Olujno nevrijeme koje neumorno traje, za sobom ostavlja kaos.

Jučer oko 19.35 sati nastradala je 80-godišnja umirovljenica na koju se na Trgu bana Josipa Jelačića prevrnuo drveni štand. Žena je pritom teško ozlijeđena te je prevezena u obližnju bolnicu. Dramatično s ozljedama bilo je i na Črnomercu, također jučer popodne, kada je oko 17 sati na 61-godišnjakinju se srušio štand ozlijedivši joj pritom nos.

Unazad 24 sata zagrebačka policija te vatrogasci zaprimili su na stotine poziva uznemirenih građana. Jak vjetar je stabla osim na kolnike, srušio i na žice javne rasvjete poput 15-metarskog stabla u ulici Rebar. A u Ulici Gorice stablo je palo na električne vodove. Promet je bio onemogućen i u Žažinskoj ulici te u Ulici Sv. Ivana u Ivanjoj Reci gdje su stabla od sedam do 10 metara dužine pala na kolnik.

Dva strujna kabela nastradala su i na Županijskoj cesti u Rakitju, točnije na križanju Novačke i Rakitske ulice sinoć oko ponoći kada je palo stablo i obustavilo promet sve do jutra. I u centru je bilo dosta intervencija pa je tako u Nazorovoj ulici stablo oštetilo žičanu ogradu, dok je na Rokovom perivoju stablo hrasta duljine 20 metara oštetilo u padu betonski zid i metalnu ogradu.

Ni automobili nisu bili pošteđeni jer je u Babonićevoj ulici na vozilo pala metalna ograda s obližnjeg gradilišta kojom prilikom su na vozilu nastala oštećenja - ogrebotine, udubljenja te otkinuti retrovizor.

VIDEO: Vjetar je odnio krov na stambenoj zgradi u Zagrebu

U Medvedgradskoj ulici s fasade zgrade su, pak, otpale dvije mramorne ploče na parkirani auto kojom prilikom su nastala udubljenja i oštećenja stakla dok se u Savskoj cesti sa zgrade odlomio dio fasade na visini od oko 20 metara te pao na parkirani automobil kojem je puklo vjetrobransko staklo i poklopac motora.

FOTO: Vjetar je odnio krov na stambenoj zgradi u Zagrebu

Na Črnomercu u Ulici Treščak vjetar je otpuhao limeni krov kuće. U Ježevskoj ulici sa zgrade u nizu pala je limena konstrukcija krovišta dimenzija 40x20 metara, dok je dio ostao naslonjen na zgradi, obzirom da je do pada došlo na stranu parka nije bilo oštećenja druge imovine. Jak vjetar otkinuo je i krov na stambenoj zgradi u na križanju II poljskog puta i Rašeničkog puta.

FOTO: Olujni vjetar napravio je veliku štetu diljem Zagreba

U Maksimirskoj cesti kod kućnog broja 107 srušilo se stablo na tramvaj u pokretu, zastoj u smjeru zapada trajao je od 5.30 do 9.30 sati, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Mila Moralić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:30