KRSTIO MLADO VINO

VIDEO, FOTO: ŠKORO NA MARTINJU 'Jesam li pogledao što Kolinda govori? Ne, pa to bi bilo kao da u pola svete mise izvadite mobitel i razgovarate'

 
Na fotografiji: Miroslav Škoro i biskup Drele, Vedran Mlikota
 Bruno Konjević / CROPIX

Kandidat za predsjednika Hrvatske Miroslav Škoro održao je danas u 11 sati u zagrebačkom restoranu Maredo 'krštenje' mladog vina Škoro Graševina. Mošt je krstio zabavljač Davor Dretar Drele odjeven u biskupsku halju, dok su kumovi bili glumac Vedran Mlikota te enologinja Josipa Andrijanić. Na ceremoniji su bili Škorini prijatelji te supruga Kim Ann Škoro, a među gostima su bili Nenad Matić iz stranke Zelena lista te Josip Budimir, član predsjedništva HSLS-a.

Pjevač i vinogradar Škoro je još ranije najavio kako će u ponedjeljak na 24 sata prekinuti svoju kampanju za predsjednika Hrvatske jer se 'na Martinje nitko ne bavi ozbiljnom politikom', pa tako na krštenju nije htio komentirati nikakva politička zbivanja, kao ni činjenicu da je svoju degustaciju vina zakazao u isto vrijeme kada je i predstavljanje programa aktualne predsjednice i predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović.

- 11. 11. je Martinje. To je bio jedini razlog, navečer imamo nekog drugog posla pa ne možemo. Ja sam jučer pustio poruku da sam se povukao iz kampanje na 24 sata pa bih vas molio da se pridržavamo toga. Danas je sv. Martin, meni je ovo bitan dan kao vinaru, vinogradaru i hrvatskom poduzetniku i puno toga nam je ukradeno u zadnjih desetaka godina i ne bih volio da ukrademo i ovaj dan ljudima koji se vesele. Treba nam malo veselja i malo opuštanja – kazao je Škoro.

FOTOGALERIJA: Martinje Miroslava Škore

Tijekom ceremonije krštenja nije niti jednom pogledao na mobitel kako bi provjerio što govori njegova protukandidatkinja jer je to, kaže, kao da 'u pola svete mise izvadite mobitel i razgovarate'.

- Ima dana kada političari šute, možda bi bilo bolje da više dana šute i da pustimo narodu da vodi ovu državu. A Martinje je Martinje, ako Bog da zdravlja onda ću i dalje svakog 11. studenog biti s prijateljima i krstiti vino – kaže Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:01