POPUCALI IM ŽIVCI

VIDEO: 'GLUPANE, IDI SE LIJEČITI!' Pogledajte težak incident u Saboru, pojavila se i straža, zbog Haaga žestoko napadnut Ivan Pernar

 
 Ivan Pernar, Facebook

U atmosferi povišenih emocija zbog dramatičnih događaja u Haagu koji je u Saboru bio povod da se zatraži stanka i sjednica odgodi do 13 sati kako je predložio HDZ-ov Željko Reiner, dogodio se incident.

Ivan Pernar iz Živog zida predložio je da nastave sa sjednicom, što je iziritiralo HDZ-ovca Damira Felaka. Felak je počeo Pernara gađati papirima, a Hrastov Hrvoje Zekanović vikao mu je da je glup i da se ide liječiti. Saborska straža ih je okružila, ali nije trebala intervenirati.

Pernar je snimio kratki video i u njemu pojasnio kako je do toga došlo i prozvao HDZ zbog odgovornosti.

Poslije incidenta je rekao:

- HDZ pokušava smisliti što će reći i zato im trebaju sastanci i duge pauze. Činjenica je sljedeća: prema presudi haaškog suda predsjednik HDZ-a Franjo Tuđman sudjelovao je s još nekim drugim dužnosnicima iz BiH u zločinačkom poduhvatu. Ono što će HDZ sada vjerojatno reći je teško licemjerno - da ne priznaje presudu. HDZ priznaje haaški sud, ali je te iste generale, uključujući i Slobodana Praljka, isporučio Haagu. Pritom je teatralno i demagoški tvrdio, poput Ive Sanadera na splitskoj rivi, da su izdajice oni koji to rade. Ono za što je Sanader prozivao druge učinio je on sam i HDZ, te ljude je izdao i poslao ih u Haag, a sada će HDZ ponavljati mantru da ne prihvaćaju presudu. No, nije moguće prihvatiti mjerodavnost haškog suda, a negirati njegove odluke. Vi možete reći, kao što je svojedobno Tito govorio, ne priznajem ni sud ni njegove odluke. Ali, HDZ priznaje sud, a ne priznaje odluke. Mi u Živom zidu smatramo da je hrvatsko pravosuđe mjerodavno, da generali nisu ni trebali biti slani tamo, već da im je trebalo suditi u Hrvatskoj ili BiH.

Božo Petrov je rekao:

- Ovo je šokantno. Tražit ću od gospodina Jandrokovića, predsjednika Sabora da sazove sve predsjednike klubova da možemo razgovarati dalje o bilo kakvom radu u Hrvatskom saboru.

Što se tiče same presude, ona ne govori o pravom karakteru događaja u BiH. Ona više govori o karakteru bivših vlada koje nisu napravile ono što su trebale naprviti. Na kraju, to je potvrdila i odvjetnica generala Praljka. Zapravo, jedini koji se zauzeo, jedini koji je posjetio te ljude u Haagu bio je bivši ministar pravosuđa Ante Šprlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:04