BUDUĆI MINISTAR PROMETA>MILANOVIĆEV POZIV GA IZNENADIO

VIDEO Hajdaš Dončić: Najvažniji je sustav u kojem se ne odlučuje 'ni po stricu ni po očevima'

Na pitanja o svojim prvim potezima u ministarstvu nije želio odgovarati istaknuvši da o tome može pričati tek nakon što preuzme ministarstvo
 Željko Hajdinjak / CROPIX

HUM NA SUTLI - Krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić priznao je da mu je premijer Zoran Milanović ponudio mjesto ministra mora, prometa i infrastrukture upražnjeno nakon što je Zlatko Komadina podnio ostavku te da je on tu ponudu i prihvatio . Zanimljivo, na mjesto Zlatka Komadine koji je podnio ostavku zbog zdravstvenih problema, dolazi čovjek koji također ima određene zdravstvene probleme.

Pročitajte tko je novi Milanovićev ministar: Vegetarijanac je, trenira kung fu, sluša TBF i Hladno pivo

- Nemam što skrivati. Prije tri godine sam prebolio jednu autoimunu bolest koja se zove sarkoidoza, ali pretrage su pokazale da sam zdrav. Redovito vježbam, čak tri puta tjedno plivam i dobroj sam fizičkoj spremi - ističe Hajdaš Dončić. Dodaje da ga je iznenadio poziv premijera Milanovića da preuzme ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te da situaciju doživljava kao prijelomnicu u svom životu.

- Prije svega moram reći da mi je žao što moj prijatelj Zlatko Komadina odlazi jer mislim da je posao ministra dobro obavljao. Premijer mi je ponudio da postanem ministar u Vladi RH što sam ja i prihvatio. Smatram da sam posao župana dobro obavljao i da ću nastaviti istim tempom i u ministarstvu. Svjestan sam da je to jedno kompleksno i složeno ministarstvo, ali trudit ću se - istaknuo je Hajdaš Dončić.

Na pitanja o svojim prvim potezima u ministarstvu nije želio odgovarati istaknuvši da o tome može pričati tek nakon što preuzme ministarstvo.

- U kratko, prioriteti su već navedeni u Planu 21, a to su željeznica i širokopojasni internet. Također, moja osnovna preokupacija bit će ravnomjerni regionalni razvoj. Ja Hrvatsku promatram kao mozaik regija u kojoj su neke regije do sada bile zapostavljene. Iako je jedna od tih regija i moje Zagorje, to ne znači će Krapinsko-zagorska županija biti u povlaštenom položaju. Najvažniji je sustav, sustav u kojem se ne odlučuje "ni po stricu ni po očevima“. Htio bih da Hrvatska bude jedna moderna zemlja koja sustavno rješava sve svoje probleme - zaključio je Hajdaš Dončić .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:49