ZAHVALNI GRADONAČELNIK

VIDEO: 'HALO, PRIJATELJU. VOLIM TE' Ganuti Dinko Burić na mobitelu s Glavašem iz zatvora u Mostaru

Burić nije skrivao emocije, a iz Mostara ga je nazvala osoba čiju je sliku cijelo vrijeme držao - Branimir Glavaš

Saborski zastupnik HDSSB-a Dinko Burić, koji je u nedjelju na ponovljenim izborima u Belišću postao novi gradonačelnik tog slavonskoga gradića , držeći u rukama sliku Branimira Glavaša, na rubu suza, dočekao je vijest da je pobijedio HDZ-ova kandidata Dinka Huisa.

Burić nije skrivao emocije, a u trenutku kada se u izbornom stožeru belišćanskog HDSSB-a obraćao stranačkim kolegama i simpatizerima, iz Mostara ga je nazvala osoba čiju je sliku cijelo vrijeme držao - Branimir Glavaš.

Poziv iz zatvora

Ustvari, Glavaš je nazvao svoga sina Filipa, koji je stajao tik uz Burića. Glavašev sin tek je iz drugog pokušaja uspio objasniti emocionalno posve uzdrmanom Buriću da na vezi ima osnivača HDSSB-a. Kad je Burić shvatio da Glavaš s njim želi razgovarati, prihvatio je mobitel njegova sina i javio se zatvoreniku u Mostaru.

- Halo, prijatelju. Volim te. Poštujem te - rekao je potpuno ganuti Burić.

STV, koja se izravno javila iz Burićeva stožera u Belišću, u tom je trenutku prekinula sliku.

Velika izlaznost

Burić je u drugom izbornom krugu za samo jedan glas izgubio utrku za gradonačelnika Belišća , pa se HDSSB žalio Ustavnom sudu, tvrdeći da je bilo nepravilnosti u brojanju glasova.

Ustavni je sud prihvatio žalbu i naložio da se izbori u Belišću ponove na dva biračka mjesta, na kojima je pravo glasa imalo 1884 glasača. Izlaznost na ta dva mjesta bila je iznimno velika - glasovalo je 57,32 posto građana. Burić je pobijedio sa 40 glasova razlike. Burić je dobio 2550 glasova, a HDZ-ov Dinko Huis 2510.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:59