NI DA, NI NE

VIDEO: HOĆE LI MILANOVIĆA KOŠTATI IZJAVA O TITU I PETOKRAKI? Linić: 'To je bio glup potez; Čičak: 'SDP ga je uzeo za kandidata baš zato što je takav'

 
Slavko Linić, Zoran Milanović i Ivan Zvonimir Čičak
 Screenshot: Youtube / Ivo Ravlić / Hanza Media

U novom video formatu Jutarnjeg.hr, naziva "Ni da ni ne", svaki tjedan ćemo osobama iz javnog života postaviti pitanje vezano uz neku aktualnu političku temu u državi.

U prvoj epizodi bavimo se pitanjem je li Zoranu Milanoviću naškodila njegova izjava o Titu i petokraki na grbu Hajduka, koju su neki protumačili kao nespretno odmicanje SDP-ovog predsjedničkog kandidata od ljevice.

Je li Milanoviću bilo mudro odreći se Tita u kampanji pitali smo bivšeg SDP-ovog ministra financija Slavka Linića i predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava, Ivana Zvonimira Čička.

Linić o Milanovićevoj izjavi ne misli ništa dobrog:

- To je vrlo neodgovoran, ja ću reći - glup potez. S ovakvim izjavama neće dobiti podršku desnog biračkog tijela, ali će sigurno izgubiti dio birača na ljevici.

Čičak pak ne može vjerovati da 30 godina nakon pada Berlinskog zida i dalje pričamo o komunizmu:

- Ove rasprave su bizarne, neka konačno počnu govoriti o temama koje zanimaju birače. Ali nisu SDP-ovci Milanovića kandidirali jer se on promijenio, nego zato što je takav kakav jest. On je još gori nego što je bio. Ja više ništa ne razumijem u toj kampanji - kazao je Čičak.

Što su još Linić i Čičak rekli, pogledajte u video prilogu ispod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:00