NOVI OSUMNJIČENICI

VIDEO: INCIDENT U ŠIBENIKU TIJEKOM PRIVOĐENJA NAPADAČA NA SRBE Skupina mladića vrijeđala novinare, pokazivala im srednji prst i zaklanjala im kamere

 
Privođenje osumnjičenih za nedavne napade u Uzdolju
 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Nakon što je jučer uhićeno novih deset osoba koje policija povezuje s nedavnim napadima u Uzdolju, oni su danas privedeni u Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku na ispitivanje.

Podsjetimo, uhićeni su mladići sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja i svi se dovode, kažu u policiji, “s počinjenim kaznenim djelima nasilničkog ponašanja, nanošenje tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari od 21. kolovoza u Uzdolju”.

Jutros su u DORH dovedena četvorica od deset jučer privedenih osoba.

Šibenik In javlja da je pritom policija legitimirala još nekoliko mladića koji su pred šibenskim sudom novinarima zaklanjali kamere, pokazivali im srednji prst i dovikivali uvrede.

Sve osobe otprije su poznate policiji zbog navijačkih izgreda, otkrio je Šime Pavić voditelj općeg kriminaliteta PU šibensko-kninske na konferenciji za medije održanoj u petak.

„Prethodna dva dana službenici Policijske uprave šibensko-kninske i Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastavili su s kriminalističkim istraživanjem vezano za kaznena djela nasilničkog ponašanja u svezi zločina iz mržnje, oštećenja tuđe stvari te nanošenja tjelesne ozlijede teških ozljeda 21. kolovoza u Uzdolju. Proveli smo radnje i prikupili dokaze i saznanja u vezi još deset osoba s područja Šibenika, Splita i Sinja, u dobi od 19 do 29 godina“ kazao je Pavić.

Sibenik, 060919.
U policijskoj postaji Sibensko-kninske zupanije voditelj odjela opceg kriminaliteta PU Sibensko-kninske Sime Pavic dao je izjavu za medije vezanu za privodjenje i istragu nad osumnjicenima za napade u Uzdolju.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Šime Pavić, voditelj odjela općeg kriminaliteta PU Šibensko-kninske

Riječ je o dvojici 19-godišnjaka, četvorici 23-godišnjaka i po dvojici 25-godišnjaka i 29-godišnjaka, dok za 21-godišnjakom policija još traga te je za njim raspisana tjeralica.

„Do sada je ukupno 14 osoba privedeno, a za jednom još tragamo te osim toga nemamo informacije o novim osobama povezanih s ovim incidentom“, rekao je Pavić i dodao je da su svi privedeni od prije poznati policiji zbog navijačkih nereda.

Šibenska policija četiri osobe uhitila je krajem kolovoza te im je nakon ispitivanja u DORH-u određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i ometanja kaznenog postupka. Još deset osoba uhićeno je jučer, a oni su danas privedeni na ispitivanje u državno odvjetništvo u Šibeniku.

Svih njih zajedno policija sumnjiči da su 21. kolovoza ove godine okupili u Splitu i s više osobnih vozila uputili prema mjestu Uzdolje, a temeljem prethodnog dogovora da će otići u ugostiteljski objekt u kojem se prati nogometna utakmica Crvena zvezda - Young Boys, kako bi se nasilnički ponašali prema gostima kafića.

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozilo uz cestu u blizini kafića nakon čega je jedan od njih izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić s ciljem izviđanja. Tamo se zadržao kraće vrijeme, a potom se vratio do osumnjičenih.

Nakon toga su se s najmanje četiri osobna vozila oko 22.15 sati dovezli ispred kafića u koji su ušli maskiranih lica s takozvanim fantomkama, majicama i maramama noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima. Ulaskom u kafić, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi, osumnjičeni su verbalno vrijeđali vlasnicu kafića i goste uništavajući inventar palicama. Potom su palicama napali goste zbog čega je njih petero lakše ozlijeđeno, među kojima je i jedan maloljetnik.

Inače, za kazneno djelo nasilničkog ponašanja napadačima prijeti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje tjelesnih ozljeda, dok je predviđena zatvorska kazna za kazneno djelo oštećenja tuđe svari od 6 mjeseci do pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:51