PROSVJED

VIDEO: JAJIMA ZASULI ULAZNA VRATA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA Aktivisti na Kujundžićevom ministarstvu iskalili bijes zbog smrti mladića u Zaprešiću

 
 Screenshot Facebook

Ljutnju zbog smrti mladića Mattea Ružića (21) u Zaprešiću, kojem je u nedjelju pozlilo na ulici te kojeg Hitna pomoć nije uspjela spasiti budući da su, među ostalim, do njega najprije došli bez liječnika, građani su izrazili već u ponedjeljak prosvjedom pred zaprešićkim poglavarstvom, a dio njih u utorak se okupio i pred Ministarstvom zdravstva na zagrebačkom Ksaveru gdje su ulazna vrata zasuli jajima, piše tportal.

Podsjetimo, Ružiću je u pomoć prvo stigao tim Hitne medicinske pomoći bez liječnika, budući da je tim s liječnikom bio na intervenciji u Jastrebarskom. Tim s liječnikom stigao je 27 minuta nakon poziva, no mladić je nažalost preminuo, a u to vrijeme je u Jastrebarskom preminula još jedna osoba, priopćio je u ponedjeljak Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić dao je u utorak izjavu o slučaju koji je cijelu Hrvatsku dignuo na noge, a kazao je kako ne prepoznaje da je odgovoran.

- Ako prepoznam da sam odgovoran, dat ću ostavku. U ovom trenutku to ne prepoznajem - rekao je ministar zdravstva.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik u utorak je na konferenciji za medije konstatirao da su djelatnici hitne pomoći koji su izašli na intervenciju u Zaprešiću postupili po pravilima struke te da su napravili sve što su mogli, a i više.

Snimku zasipanja ulaznih vrata Ministarstva zdravstva jajima objavila je politička stranka Slobodna Hrvatska, koja zahtijeva Kujundžićevu ostavku, a čiji su aktivisti sudjelovali u ovoj akciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:25