RANKO STOJANAC

VIDEO: JEDAN OD NAJPOZNATIJIH HRT-ovih NOVINARA NAPUŠTA JAVNU TELEVIZIJU Odlazi nakon 25 godina: 'Dugo se to u meni kuhalo, ali nije bilo lako'

 
Ranko Stojanac, arhivska fotografija
 Tea Cimaš / CROPIX

Dugogodišnji reporter i novinar riječkog dopisništva HRT-a Ranko Stojanac nakon 25 godina napušta javnu televiziju, potvrdio je za Novi list.

- Pa recimo da se dugo to u meni kuhalo. Shvatio sam da me oni koji odlučuju nemaju više u svojim planovima i jednostavno sam prelomio. Nije bilo lako, 25 godina sam u ovoj kući, otac mi je poginuo u Domovinskom ratu na zadatku u Gospiću kao šef tehnike HRT Centra Rijeka. Bila mi je HRT više od firme, zvao sam je Televizija, rekao je Stojanac za Novi list ne ulazeći konkretnije u razloge odlaska.

- Moram naglasiti da su šefovi bili više nego korektni, nikakvih problema kod odlaska nisam imao. Ali eto, pravci su nam se sjekli tek u beskonačnosti, i ode tako svatko svojim putem, dodao je i rekao da je o planovima za budućnost zasad preuranjeno govoriti.

Stojanca su mnogi znali po njegovim često duhovitim reportažama i javljanjima u brojnim emisijama, ali i po provokativnim pitanjima lokalnim i nacionalnim političarima.

U videu je jedna od njegovih reportaža koju je radio za Plodove zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:48