NEGODOVANJE OPORBE

VIDEO, KAOS U SABORU Glasovanje odgođeno jer Bandićevi zastupnici nisu došli: 'Svi smo taoci Milana Bandića, on ucjenjuje vladajuću većinu...'

 
 screenshot Youtube

Glasovanje u Saboru, koje je bilo zakazano danas za 12 sati, odgođeno je na 13 sati bez objašnjenja, iako je u sabornici bila prisutna većina zastupnika. Zbog toga je nastao kaos u Saboru kada je potpredsjednik Sabora Furio Radin priopćio vijest, pa je oporba prosvjedovala zbog odgode glasovanja unatoč tome što je većina prisutna. Radin je pak rekao da je on samo glasnik tih vijesti i da za njih nije kriv.

Naime, glasovanje je odgođeno jer se nisu pojavili zastupnici iz kluba zastupnika Milana Bandića.

'Svima je vidljivo da je u Saboru većina zastupnika i molim vas da pristupimo glasovanju kao što ste najavili. Zbog čega se ne može glasati? Zbog toga što Milan Bandić ucjenjuje Andreja Plenkovića da Sabor ne može normalno funkcionirati! S čime Milan Bandić drži državu za vrat da Sabor i Plenković dožive ovakvo poniženje? Pa na što ste vi sveli državu', rekao je Gordan Maras (SDP).

'Koalicijski partner Milan Bandić ucjenjuje vladajuću većinu, odbio se sa svojim žetončićima pojaviti u Saboru i sada mi ne znamo što će se događati', rekao je Mostov Nikola Grmoja.

I SDP-ova Sabina Glasovac je poručila da Milan Bandić ucjenjuje vladajuću koaliciju i cijelu Hrvatsku.

'Svi smo taoci Milana Bandića', rekla je Glasovac.

Dio u kojem Furio Radin odgađa glasovanje pogledajte na 2 sata i 20 minuta.

SDP-ovci su zbog cijele situacije zatražili stanku, a Furio Radin je rekao da je Bernardiću obećao da će se rasprava završiti.

Maras ga je zamolio da ipak prekine sjednicu jer želi raspravljati pred punom sabornicom. Radin mu je uzvratio da ne može govoriti jer nema pravo na repliku.

Stanku od 10 minuta je zatim zatražio i Davor Bernardić.

'U vladajućoj koaliciji očito nema suglasja ni oko čega. Vlada kompletan razdor pa se vladajuća koalicija ne može dogovoriti ni oko termina održavanja glasovanja. Kakva je to koalicija? Bandić protiv HNS-a? Bandić protiv HDZ-a. HSLS protiv SDSS-a. Dio HDZ-a protiv Milorada Pupovca, HDZ protiv HDZ-a... Ovdje se radi o isključivom interesu, snažnoj želji samo da bi se ostalo na vlasti...', rekao je Bernardić kad ga je prekinuo Radin.

'Dajem stanku samo zbog zahtjeva gospodina Lenarta koji je tražio stanku u vezi sa dnevnim redom', rekao je Radin i napustio sabornicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:51