NEVRIJEME

VIDEO: KIŠA POTOPILA CRIKVENICU, POPLAVA I U NOVOM VINODOLSKOM Problemi i kod Ogulina, na Rabu odroni, autocestom Rijeka-Zagreb jedva se prometuje...

 
Arhivska fotografija
 Goran Šebelić / CROPIX

Zbog povremeno jake kiše vozi se otežano i usporeno na pojedinim dionicama cesta u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, izvijestio je jutros HAK. Zbog veće količine vode na kolniku na cijeloj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb vozi se krajnje otežano. Kiša i mokri kolnici otežavaju i usporavaju promet u Istri, Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zbog velike količine vode na kolniku onemogućeno je prometovanje županisjkom cestom ŽC5064 Bribir-Novi Vinodolski u zoni trgovačkih centara u Novom Vinodolskom.

Na državnoj cesti DC42 Ogulin-Oštarije vozi se otežano, jednim kolničkim trakom u dužini od 200m, zbog poplavljenog kolnika.

Zbog odrona vozi se jednim trakom na otoku Rabu na državnoj cesti DC105 u mjestu Palit i na županijskoj cesti ŽC5139 Palit-Kampor.

Obilna kiša poplavila je do subote ujutro središte Crikvenice i ceste u okolici.

Na stranici Vremenska prognoza by Silvio objavljena je snimka iz Crikvenice koju je poslao Dario Grubišić, a na kojoj je vidljivo da se velike količine vode slijevaju niz stepenice.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, na Rabu je u zadnja 24 sata palo 117 litara kiše po četvornom metru.

Prema podacima Istrameta, od ponoći su najviše kiše zabilježile su meteorološke postaje u Crikvenici (169 mm), Selcu (129 mm) te Poratu na otoku Krku (94 mm). U samom gradu Krku palo je od 72 do 74 mm, dok je na Cresu izmjereno 50 mm.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:51