'DIJAMETRALNO SUPROTNI'

VIDEO: KOLIKO JE LIČKI HSS BLIZAK HDZ-U? Pogledajte ovaj video i bit će vam puno jasnije...

 
 youtube screenshot

- HDZ i HSS su dvije dijametralno suprotne političke stranke s dijametralno suprotnim ideologijama. Oni zagovaraju krupni kapital i dvjesto bogatih obitelji, a mi se zalažemo za dva milijuna bogatih obitelji - poručio je jučer za RTL predsjednik HSS-a Krešo Beljak, a potom ustvrdio da između HDZ-a i HSS-a ne može biti suradnje sve dok je on na čelu stranke.

- Pokušali su neki moji prethodnici na čelu stranke (surađivati s HDZ-om). HSS je gotovo nestao nakon te suradnje. Mene su delegati HSS-a na Skupštini stranke prije nešto manje od tri godine izabrali da mijenjam smjer, a promjena smjera HSS-a je nemoguća dok god smo u bilo kakvoj koaliciji s HDZ-om - zaključio je Beljak.

Nakon tih žestokih antihadezeovskih izjava nazvali smo jučer navečer šefa HSS-a Krešu Beljaka i pitali ga kako nakon svega što je izgovorio na račun HDZ-a objašnjava činjenicu da s tim istim HDZ-om njegov HSS izlazi zajednički na izvanredne izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije za točno tri tjedna - 10. ožujka.

- Nije mi bilo drago zbog toga (koalicije s HDZ-om u Lici), ali ja kao legalist moram poštivati odluku Glavnog odbora HSS-a od prije dvije godine prema kojoj sve naše lokalne organizacije imaju autonomiju prilikom izbora koalicijskih partnera u svojim sredinama. Tvrde da sam diktator, staljinist, ali ja sam legalist i ne mogu prekršit odluku Glavnog odbora. Sve dok je takva odluka na snazi - rekao je Beljak za Jutarnji list i dodao da će ličko-senjska organizacija sama odgovarati za svoje postupke nakon izbora.

Znači li to da se spremate raspustiti ličko-senjski HSS zbog koalicije s HDZ-om, pitali smo Beljaka.

- U novom stranačkom statutu postoje određene odredbe koje uz slobodu govore i o odgovornosti za rezultat - zaključio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Inače, HSS je u Ličko-senjskoj županiji u koaliciji s HDZ-om izašao i na prošle, redovne lokalne izbore u svibnju 2017. godine, a te dvije stranke, bez obzira na stav šefa HSS-a Kreše Beljaka, surađuju i u drugim dijelovima Hrvatske, primjerice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Koliko je Lički HSS blizak vladajućoj stranci najbolje pokazuje i nedavni govor predsjednika HSS-a Ličko-senjske županije Zlatka Fumića, a koji je snimljen na TV Loki.

- Dajte mi pljesak za premijera! Pozdravljam sve ministre. Posebno mi je drag ministar Božinović jer mi sin i snaha rade u MUP-u - rekao je Fumić pa nastavio:

- Očekujem pobjedu sa 70 i više posto. Ljudi kažu - vas je Zagreb zaboravio. Ja pratim politiku, nisam u HDZ-u, ali pratim. Je li ijedan premijer ovoliko puta bio u Lici kao premijer Plenković. Dajte pljesak čovjeku. Ja vam se klanjam do poda - rekao je Fumić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:56