NEMIR U HDZ-u

VIDEO KOMENTAR: U POTRAZI SA CRNIM LABUDOM Premijer bi u obračunu s Milijanom Brkićem mogao sklopiti nenadani pakt

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.06.2019. u 18:41

CROPIX

 

Pred HDZ-om i Andrejom Plenkovićem je mjesec raspleta. Loš rezultat na izborima izbacio je na vidjelo svu netrpeljivost između pojedinih članova, po prvi put su se mogle čuti izravne optužbe, a najčešći termin koji se spominje jest - 'crni labud'.

Taj termin je u javnost izbacio bliski Plenkovićev suradnik i analitičar stranke, Robert Kopal, a čini se da je dobar dio vrha stranke povjerovao u priču da su na dan izbora bili sabotirani. Točnije, da je netko nagovarao članove da ne izlaze na izbore ili da svoj glas daju nekoj od desnih opcija.

Plenkovićevi bliski suradnici tvrde da imaju i dokaze da je 'crni labud' bio Milijan Brkić, ali u ovom trenutku to se sa sigurnošću ne može reći.

Kako god bilo, iz vrha stranke zahtijevaju da se ovakva situacija što brže riješi, a Plenkovićev nenadani saveznik u obračunu s Milijanom Brkićem mogao bi postati Davor Ivo Stier. Hoće li Plenković sklopiti pakt sa Stierom i krenuti na zajedničkog neprijatelja, to je sada glavno pitanje. Pogotovo u trenucima kada je želju da preuzme stranku izrazio i Miro Kovač, inače bliski suradnik Milijana Brkića.

Također, Plenkovićevi suradnici tvrde da bi premijer vrlo brzo mogao krenuti u rekonstrukciju vlade i rješavanje ministara koji mu nisu po volji. Kao okidač za promjene mogao bi biti odlazak Marije Pejčinović-Burić na mjesto glavne tajnice Vijeća Europe.

Kako će završiti obračun u HDZ-u, gdje je Plenković pogriješio uoči izbora, tko je glavni krivac za izborni poraz HDZ-a?

Na brojna pitanja vezanih uz HDZ pokušao je odgovoriti novinar Jutarnjeg lista Goran Penić.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo