PREMIJERKA ZABRANILA PRIJENOS 'PRESICE'

VIDEO Kosor: Nisam se ničim okoristila, dođite u moj stan i prebrojite slike i tepihe!

Predsjednica Vlade i HDZ-a predala je stranačku iskaznicu ministru unutarnjih poslova Karamarku
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Ovo nije izvanredna konferencija za medije, ovo je normalna konferencija u svrhu primanja Tomislava Karamarka u HDZ, rekla je premijerka Jadranka Kosor na početku pressice u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma čiji je prijenos uživo zabranila medijima.

Na pressici je osobno bio i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko koji je pokazao člansku iskaznicu s brojem preko milijun.

Bačić: Kosor i ja čistimo repove prošlosti. Moje ruke su čiste. Tužit ću Branku Pavošević

- S veseljem mogu reći da je moj dragi kolega obnovio članstvo i postao član HDZ-a. Predajem mu člansku iskaznicu i želim dobrodošlicu, rekla je Kosor te nastavila:

- Veselim se tome kao predsjednica stranke jer ćemo nastaviti surađivati u borbi protiv kriminala i protiv korupcije, Još snažnije ćemo se boriti protiv toga jer ćemo se puno češće viđati. kada sam preuzela vodstvo stranke i HDZ-a bilo je pritisaka da smijenim Karamarka. Sada ćemo još jače krenuti protiv kriminala i korupcije. To je borba kojoj je puni zamah dao HDZ koji vodim, taj zamah je uplašio mnoge. Danas smo suočeni s neviđenim pritiskom na stranku kome ćemo se znati oduprijeti. Nećemo posustati i nitko nas i ništa neće uplašiti, istaknula je premijerka Kosor.

SVE O CRNIM FONDOVIMA HDZ-A PROČITAJTE OVDJE

Premijerka je rekla da traži ravnopravan ulazak u predizbornu utrku od medija:

- Neka pobijedi najbolji. Sve ovo što se događa je uvod u skupštinu HDZ-a u subotu, da u stranci vlada kaos. Poručujem svim članovima, dođite, bit će veličanstveno', rekla je Kosor.

Odgovarajući na pitanje ima li moralnu odgovornost za sve što se događa u HDZ-u, premijerka je rekla da ima te da je zbog toga i tu. Novinari su je pitali i tko joj prijeti jer je u posljednje vrijeme davala takve izjave. Kosor je odgovorila kako se radi o predmetima o kojima se vode istrage.

- Sve što sam imala rekla sam nadležnim institucijama. Neću dopustiti da ni mediji ni ostale stranke istražuju niti presuđuju. Vjerojatno se radi o udruženoj organizaciji kojoj smeta borba protiv korupcije - izjavila je šefica Vlade i HDZ-a.

- Ovo je konferencija za novinare, a ne istraga, niti je bilo tko ovlašten istraživati. Ničim se nikada nisam okoristila. Možete doći u moj stan i prebrojati sve slike i tepihe te moju plaću usporediti s imovinskom karticom - zaključila je premijerka.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko kratko i jasno je odgovorio na novinarsko pitanje hoće li MUP, sada kada je on postao član HDZ-a , i dalje odgovorno obavljati svoj posao. Naveo je kako se MUP u posljednje dvije godine dokazao u izvršavanju svojih obaveza.

- Pogledajte koliko je članova HDZ-a u posljednje vrijeme završilo u zatvoru u Remetincu. Svi koju su počinili kazneno djelo odgovarat će za svoje postupke bez obzira u kojoj su političkoj stranci - rekao je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:44