POSLJEDNJI HAŠKI BJEGUNAC

VIDEO Kosor: Uhićenje Hadžića dobra je vijest za cijelo čovječanstvo. Pogledajte što su rekli Josipović i Pupovac

'Srbija i Hrvatska ipak imaju još mnogo posla oko suradnje u rješavanju ratnih zločina', rekao je Pupovac
Zagreb, 060711.Ured Predsjednika, PantovcakIzjava Predsjednika Ive Josipovica u vezi odluke Ustavnog suda i komentara predsjednice Vlade Jadranke Kosor o politickoj odgovornosti.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

ZAGREB - Uhićenje Gorana Hadžića je dobra vijest za cijelo čovječanstvo, cijeli svijet, za nas u Hrvatskoj i obitelji tisuća žrtava, rekla je premijerka Jadranka Kosor, koja boravi u službenom posjetu Poljskoj, piše HRT .

Predugo smo čekali, jer smo ove godine obilježili 20. obljetnicu neovisnosti, a Vukovar 20. obljetnicu ulaska neprijateljskih snaga, dodala je Kosor na konferenciji za novinare nakon sastanka s poljskim premijerom Donaldom Tuskom.

Uhićenje haškog bjegunca Gorana Hadžića, osumnjičenog za teške ratne zločine, pozdravljeno je sa svih strana i od strane raznih institucija . Iznimka nisu bili niti predsjednik Ivo Josipović i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

- Nadam se da će haaško tužiteljstvo i Haaški sud obaviti svoj posao na najbolji mogući način i da će to biti jedno pravedno suđenje. Znamo da u mnogim zemljama nije uvijek bilo volje za suradnju s Haaškim sudom i zbog toga je dobro da se konačno i vlada u Srbiji odlučila za punu suradnju - rekao je vrlo kratko Josipović i dodao kako je to odlično za međususjedske odnose.

Detaljnije nije komentirao jer se nalazio u posjetu Rijeci, gdje je došao pogledati jednu kazališnu predstavu. Opširniji nije bio niti Milorad Pupovac, ali je također u nekoliko rečenica izrazio zadovoljstvo Hadžićevim uhićenjem.

- Uhićenje Gorana Hadžića dobra je vijest za sve Hrvate koji su stradali od njegove politike, za Hrvate i Srbe iz istočne Slavonije i za dobre odnose koje grade i trebaju graditi. Dobra je to vijest i za Hrvatsku i Srbiju , čija pravosuđa sve uspješnije surađuju u pitanjima ratnih zločina i čije se politike postepeno oslobađaju ratnog nasljeđa 90-ih - rekao je Pupovac.

Na kraju je naglasio kako Srbija i Hrvatska ipak imaju još mnogo posla oko suradnje u rješavanju ratnih zločina, ali da je dobra stvar što u bijegu više nisu krupna imena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:00