SEVE NACIONALE

VIDEO: Kralj heroina dao Severini 50 tisuća DEM za 2 pjesme

Još 2001. oženio se Safet Kalić, koji je u ‘birano’ društvo doveo hrvatsku estradnu zvijezdu. Sevin menadžer kaže: Nije znala tko su ti ljudi. Pa i premijerka se slikala s dilerom skunka

ZAGREB - Bio je to, kako je sama rekla, njezin prvi posjet Crnoj Gori. Ujedno, bio je to jedan od najizdašnijih honorara koje je primila Severina Vučković. Priča se da je za “Dalmatinku” i “Ja samo pjevam”, pjesme koje je otpjevala na svadbi Safeta Kalića u Rožaju, “balkanskog kralja heroina”, kako ga nazivaju mediji i američka Agencija za borbu protiv narkotika, Seve nacionale primila oko 50.000 njemačkih maraka.

Seve se na autentičnoj snimci iz 2001. godine koja traje 30 minuta i 49 sekundi pojavljuje u 17. minuti, ali ju je autor neimenovanog dokumentarca već na uvodnoj špici uvrstio među glavne likove.

Svadba imitacija ‘Kuma’

Severina se tako našla među dilerima droge, pripadnicima zemunskog i surčinskog klana, visokorangiranim dužnosnicima MUP-a Crne Gore. Pa čak i Osame Bin Ladena, vođe al -Qa’ide, jer neimenovani autor tvrdi da se preprodajom heroina financira ta organizacija koju, kao i vehabijski pokret, novčano izdašno pomaže glavni lik - Safet Kalić. Dokumentarac pod nazivom “Svadba balkanskog Escobara” počinje spuštanjem helikoptera MUP-a Srbije u kojem su budući mladenci na benzinsku crpku u Rožajama, gradiću na sjeveru Crne Gore, uz granicu s Kosovom. S bukom elise helikoptera miješaju se zvukovi rafala iz automatskog oružja. U sljedećim scenama “žestoki momci” u crnim odijelima prilaze i čestitaju mladoženji okruženom dječacima u crnim odijelima. “Balkanski kumovi droge” pokušavaju naturalistički imitirati filmsku trilogiju “Kuma” Martina Scorseseja, pa slijedi impresivna kolona crnih džipova i limuzina u koloni koja stiže u središte gradića koji u špaliru dočekuje mladence.

‘Sajo zaželio Amini’

I u 17. minuti filma, na drvenim stepenicama pojavljuje se poznato lice s hrvatske estradne scene i, praćena pljeskom prisutnih, na drvenom stubištu pjeva poznate stihove “Dalmatinke”. Potom se Severina obraća prisutnima riječima kako je to njezin prvi posjet Crnoj Gori: “Drago mi je što sam vas upoznala, sve vas, okupljene ovdje”, te kako je došla zato jer je “Sajo zaželio Amini da joj dođem”. Uz ovacije “Bravo! Bravo!” Severina, koja je tada, 2001. godine imala kratku plavu kosu, u pripijenoj zlatnoj haljini silazi stepenicama i u toj minuti, koliko se pojavljuje, kamera je zabilježila kako sjedi kraj mladenke, Amine Dedeić, kćerke bivšeg šefa rožajske policije Šemse Dedeića i mladoženje i pjeva im stihove pjesme “Ja samo pjevam!”. Slijede potom zvuci narodnjaka, čestitanja, na velikim zvučnicima prenose se čestitke s lokalne radiopostaje. Među uzvanicima su istaknuti pripadnici zemunskog i surčinskog klana. Cilj je filma, kako navodi neimenovani autor, ukazati na poguban utjecaj narkodilera na mladež te da, kad već država ne može stati na kraj dilerima droge, to učine građani sami.

Inače, Safet Kalić, po zanimanju strojobravar, tužio je Petra Komnenića, novinara neovisnog crnogorskog tjednika Monitor, koji je objavio da su u Kalićevu stanu od 200 četvornih metara u podgoričkom naselju Gorca zatečeni pripadnici desetočlane kriminalne skupine koja je planirala llikvidacije. Kalić je tužio novinara i zbog toga što je iznio tvrdnje da su na njegovoj svadbi bili “zemunci”, ali tužio je i MUP Srbije koji ga je spominjao u priopćenjima vezanim uz akciju “Svadba”. No, u filmu koji je ovih dana osvanuo na YouTubeu, upravo se navodi kako je vjenčana haljina optočena dijamantima u kojoj je bila mladenka vrijedila 55 milijuna njemačkih maraka. Safet Kalić tvrdio je da je sav novac stekao radeći kao strojobravar na građevini svog strica u Njemačkoj i da je kreditom od pet milijuna eura kasnije renovirao hotel Turjak koji je kupio za 165.000 eura ušteđevine zarađene u Njemačkoj. Koliki je pak honorar plaćen Severini Vučković za nastup na Kalićevoj svadbi, nije poznat. Za pretpostaviti u kešu, a kao što nikad nije govorila, ali ni demantirala da je pjevala na toj svadbi, Severina taj honorar sigurno nije navela u svojoj godišnjoj poreznoj prijavi.

‘Mala’ nije znala

Menadžer naše pjevačice Tomislav Petrović SMS-om nam je poslao objašnjenje o ‘ludoj noći u Croj Gori’: “Severina nije provjeravala čime se bave mladenci, obitelj i prijatelji. Na gostovanje je otišla po preporuci Đorđa Novkovića. Vjerujem da ni on tada nije znao ništa više, kao što vjerujem da ni premijerka nije znala u kojem se društvu nalazi kad se fotografirala s osobom koja je neki dan uhićena tijekom primopredaje 25 kg skunka”, napisao nam je Tomislav Petrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:43